Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-nikola-biskup

Dan dubrovačkih branitelja

Na blagdan sv. Nikole biskupa i Dan dubrovačkih branitelja 6. prosinca dubrovački biskup Mate Uzinić predvodio je misu u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike. Propovijed biskupa Uzinića donosimo u cijelosti.

Biskup Palić: Sveti Nikola svjedoči da se isplati staviti sve svoje sposobnosti u službu bližnjima

U župi sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi koju vode kapucini, vjernici porijeklom iz Janjeva 6. prosinca proslavili su blagdan Sv. Nikole, zaštitnika Janjeva. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je hvarski biskup Petar Palić. Pjevao je mješoviti pjevački zbor „Janjevo“, a ovom proslavom obilježeno je i 50 godina postojanja dječjeg zbora „Bijeli Anđeli“ iz Janjeva. Propovijed biskupa Palića donosimo u cijelosti.

Biskup Josip Mrzljak počasni građanin Varaždina

Grad Varaždin proslavio je svoj Dan i blagdan sv. Nikole, zaštitnika grada, svečanom sjednicom gradskog vijeća Grada Varaždina u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Tom su prilikom dodijeljena javna priznanja za 2019. godinu. Povelju počasnog građanina grada Varaždina dobio je umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, za sve što je svojim djelovanjem i moralnim autoritetom učinio za Crkvu te zbog osobnih zasluga i doprinosa u djelovanju Varaždinske biskupije.

Biskup Milovan: Pozvani smo po primjeru sv. Nikole činiti djela milosrđa

Župa sv. Nikole biskupa u Pazinu proslavila je 6. prosinca nebeskog zaštitnika, a svečano večernje misno slavlje predvodio je umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan. Koncelebriralo je više svećenika iz okolnih župa, franjevci iz pazinskog Franjevačkog samostana Pohođenja Marijna te župnik domaćin, pazinski dekan preč. Mladen Matika.

U Zaboku proslavljen Dan kapelanije “Sv. Nikola Biskup”

Dan policijske kapelanije "Sveti Nikola Biskup" u PU krapinsko-zagorskoj proslavljen je u srijedu 5. prosinca. Svečano euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Sv. Jelene Križarice u Zaboku predvodio je vojni biskup u RH Jure Bogdan.