Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-nikola

Janjevci u Kistanjama proslavili blagdan svoga zaštitnika sv. Nikole 

Blagdan sv. Nikole biskupa kao svoga višestoljetnog nebeskog zaštitnika svečano je u ponedjeljak 6. prosinca proslavila zajednica Janjevaca nastanjenih u župi Prikazanja BDM u Kistanjama. Svečano koncelebrirano slavlje u kistanjskoj župnoj crkvi Sv. Nikole predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić, u zajedništvu s jedanaestoricom svećenika, među kojima su bili i svećenici janjevačkog podrijetla. 

Proslava blagdana sv. Nikole u Pleternici

Na blagdan sv. Nikole Biskupa, 6. prosinca, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u župnoj crkvi u Pleternici euharistijsko slavlje prigodom zaštitnika Župe i Dana grada.

Sv. Nikola - živi svjetionik za pomorce i ribare na moru života

Predsjednik Odbora HBK za pastoral pomoraca hvarski biskup mons. Ranko Vidović uputio je poruku pomorcima i ribarima o blagdanu sv. Nikole 2021. naslovljenu „Sv. Nikola - živi svjetionik za pomorce i ribare na moru života“ koju prenosimo u cijelosti.

Rijeka: Najavljen program proslave sv. Nikole biskupa

Tradicionalno hodočašće brodovima u najstarije svetište sv. Nikole biskupa u Hrvatskoj, ono u Kraljevicu te program proslave blagdana ovoga sveca, zaštitnika pomoraca, putnika, ribara i djece predstavljen je na konferenciji za novinare u četvrtak, 25. studenog u Informativnom centru Grada Rijeke na Korzu.

1 2 3 4