Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-nikola

Vidović: Puno je darovitih, ali neostvarenih jer su prihvatili dar, a zaboravili Darovatelja

Župa svetog Nikole biskupa u Metkoviću u četvrtak 6. prosinca proslavila je zaštitnika, slavljene su dvije mise, a središnjoj, koju je predvodio don Ranko Vidović, župnik župe Gospe od Otoka iz Solina u koncelebraciji župnika i neretvanskog dekana don Davora Bilandžića, domaćih svećenika i desetak svećenika susjednih župa, prethodila je procesija s kipom svetog Nikole.

Proslava sv. Nikole u Cvitoviću

U četvrtak 6. prosinca u župi Cvitović svečano je proslavljena svetkovina nebeskog zaštitnika, sv. Nikole biskupa, kao jedine župe u Slunjskom dekanatu koja je posvećena ovom svecu. Misu je predslavio župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić u suslavlju mjesnog župnika Šime Božića kao i svećenika Slunjskog dekanata.

Tradicionalna procesija riječkim gradskim ulicama uz blagdan sv. Nikole

U povodu proslave blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, ribara, putnika i djece, ulicama grada Rijeke, po 26. puta za redom, uz zvuke gradske limene glazbe u srijedu 5. prosinca prošla je procesija u kojoj su sudjelovali riječki pomorci, ribari i članovi njihovih obitelji, kao i predstavnici Grada Rijeke, Lučke uprave, Luke Rijeka, Lučke kapetanije, Pomorske policije, Udruge pomorskih kapetana Sjevernog Jadrana – Kraljica mora te brojnih tvrtki, udruga i institucija povezanih s pomorstvom.