Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-petar-i-pavao

U Puli proslavljena svetkovina sv. Petra i Pavla

Ravnatelj Caritasa Porečke i Pulske biskupije preč. Željko Zec predsjedao je u srijedu 29. lipnja, na svetkovinu sv. Petra i Pavla, središnjim euharistijskim slavljem u pulskoj Župi sv. Pavla.

Biskup Svalina u Osijeku: Potrebna nam je postojanost u vjeri Petra i Pavla

Srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina u zajedništvu s đakovačko-osječkim nadbiskupom metropolitom Đurom Hranićem, pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, srijemskim biskupom Đurom Gašparovićem, izaslanikom požeškog biskupa preč. dr. Želimirom Žuljevićem predvodio je u srijedu 29. lipnja svečano misno slavlje o svetkovni apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla - zaštitnika osječke konkatedrale, grada Osijeka i Gradske četvrti Gornji grad.

50 godina od izgradnje crkve u Vrdima

Jubilarna 50. obljetnica od izgradnje crkve Sv. Petra i Pavla u Vrdima na obroncima planine Čabulje, dvadesetak kilometara od Mostara, proslavljena je na svetkovinu apostolskih prvaka 29. lipnja svečanom euharistijom koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić, objavljeno je na portalu Crkve na kamenu.

Petrovo u Ogulinu

Svetkovina sv. Petra i Pavla svečano je proslavljena u srijedu 29. lipnja u naselju Sv. Petar kod istoimenog gradskog groblja u Ogulinu.

U Baru proslavljena svetkovina sv. Petra i Pavla

U konkatedrali Sv. Petra u Baru u Crnoj Gori misnim slavljem koje je 29. lipnja predvodio predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić proslavljena je svetkovina svetih Petra i Pavla.

Crkveni god u Staroj Binguli

Na svetkovinu apostolskih prvaka svetih Petra i Pavla, u srijedu, 29. lipnja svečano je proslavljen zaštitnik crkve i zajednice u Staroj Binguli u Srijemskoj biskupiji.

1 2