Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-rok

Rokova proslavljena u Ogulinu

Blagdan sv. Roka proslavljen je u srijedu 16. kolovoza 2023. u Ogulinu, u Župi Svetoga Križa, u južnom predgrađu Lomostu gdje se nalazi svečeva crkvica i gdje ga se stoljećima štuje.

U Rijeci procesijom i misom proslavljen spomendan sv. Roka

Povodom spomendana sv. Roka, u srijedu 16. kolovoza 2023., riječki vjernici su se prisjetili povijesti njegovoga štovanja te sudjelovali u zavjetnoj procesiji kojom su Riječani stoljećima hodočastili od župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije do zavjetne kapele sv. Fabijana i Sebastijana, u kojoj se nalazi slika sv. Roka.

Blagdan svetog Roka proslavljen u neretvanskim župama

U metkovskoj župi sv. Ilije proroka, sv. Roko slavi se kao suzaštitnik. Misno slavlje u srijedu 16. kolovoza ispred središnjeg križa na Gradskom groblju na Predolcu, nedaleko od crkve sv. Roka i sv. Ivana Nepomuka, predvodio je župni vikar fra Marko Pudar u suslavlju sa župnikom fra Denisom Šimunovićem.

Proštenje u Petrakovom Brdu

Vanjska proslava blagdana sv. Roka u Petrakovom Brdu, u dugoreškoj Župi bl. Alojzija Stepinca, održana je u nedjelju 22. kolovoza 2022. slavljem triju misa, izvijestio je cross-press.net.

1 2 3 4