Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-vid

Gračišće proslavilo sv. Vida, Modesta i Krescenciju

Umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan predvodio je u nedjelju 19. lipnja u Gračišću, u Pićanskom dekanatu, svečano misno slavlje u čast nebeskim zaštitnicima župe i mjesta, sv. Vidu, Modestu i Krescenciji.

Proslava sv. Vida u Župi Bužim

Župa Bužim u Gospićkom dekanatu svojega suzaštitnika sv. Vida svečano je proslavila u srijedu 15. lipnja večernjim misnim slavljem, koje je u zajedništvu sa župnikom preč. Nikolom Turkaljem predvodio gospićki župni vikar don Anđelko Kaćunko.

Riječani proslavili svetkovinu svog zaštitnika – sv. Vida

Procesijom od najstarije riječke župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vele crikve/Assunte) do prvostolnice sv. Vida i misom koju je predslavio šibenski biskup Tomislav Rogić, u srijedu 15. lipnja proslavljena je svetkovina zaštitnika grada Rijeke sv. Vida, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Riječke nadbiskupije.

Proslavljena svetkovina sv. Vida u Vidu

Za slavlje nebeskog zaštitnika Župe Vid - svetog Vida, prvi put pjevane su litanije sv. Vidu u procesiji, koja je 15. lipnja prethodila misnom slavlju koje je predvodio župni vikar Župe sv. Marka u Makarskoj don Jure Lovrinčević.

Nadbiskup Devčić primio nagradu za životno djelo Grada Rijeke

Riječki nadbiskup Ivan Devčić primio je nagradu za životno djelo Grada Rijeke. Javna priznanja dodijeljena su na svečanoj akademiji u povodu proslave svetkovine sv. Vida, zaštitnika Riječke nadbiskupije i Grada Rijeke, u ponedjeljak 14. lipnja, objavljeno je na službenim stranicama Grada.

1 2