Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svecenicka-skupstina

Održana Svećenička skupština Zadarske nadbiskupije u Zadru

Svećenička skupština Zadarske nadbiskupije koja je okupila prezbiterij mjesne Crkve u zajedništvu sa zadarskim nadbiskupom Milanom Zgrablićem, na kojoj je predstavljen godišnji pastoralni plan i program Zadarske nadbiskupije, održana je u srijedu, 11. listopada u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa 'Zmajević' u Zadru.

Svećenička skupština u Mostaru

Druga po redu skupština dijecezanskih i redovničkih svećenika Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije održana je u srijedu, 20. rujna u duhovno-pastoralnom centru „Emaus“ u Bijelom Polju kod Mostara.

Svećenička skupština Dubrovačke biskupije

Svećenička skupština Dubrovačke biskupije održana je u Biskupskom sjemeništu u Dubrovniku u četvrtak 13. listopada pod predsjedanjem dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića.

Održana svećenička skupština u centru „Emaus“

Skupština dijecezanskih i redovničkih svećenika Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije održana je u srijedu 21. rujna u duhovno-pastoralnom centru „Emaus“ u Bijelom Polju kod Mostara, izvijestio je Biskupski ordinarijat Mostar.

50. svećenička skupština Zadarske nadbiskupije

Pedeseta svećenička skupština Zadarske nadbiskupije održana je u srijedu, 16. veljače u Nadbiskupskom sjemeništu 'Zmajević' u Zadru. Zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodio je misno slavlje u sjemenišnoj kapeli, a u propovijedi je govorio o slabostima koje razbijaju svećeničko zajedništvo, prema stavovima pape Franje te o izgradnji dijecezanske duhovnosti.

Skupština svećenika Gospićko-senjske biskupije

Pod predsjedanjem gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću održana je 11. listopada redovita jesenska skupština svećenika djelatnih u Gospićko-senjskoj biskupiji. U sklopu skupštine vlč. mr. Đuliano Trdić održao je predavanje "Zlouporaba moći u Crkvi".

Održana svećenička skupština Hvarske biskupije

Ovogodišnja svećenička skupština Hvarske biskupije održana je u srijedu 22. rujna u dominikanskom samostanu u Bolu na otoku Braču. Na skupštini je sudjelovalo 28 svećenika predvođenih hvarskim biskupom Rankom Vidovićem.

1 2