Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svecenicka-skupstina

50. svećenička skupština Zadarske nadbiskupije

Pedeseta svećenička skupština Zadarske nadbiskupije održana je u srijedu, 16. veljače u Nadbiskupskom sjemeništu 'Zmajević' u Zadru. Zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvodio je misno slavlje u sjemenišnoj kapeli, a u propovijedi je govorio o slabostima koje razbijaju svećeničko zajedništvo, prema stavovima pape Franje te o izgradnji dijecezanske duhovnosti.

Skupština svećenika Gospićko-senjske biskupije

Pod predsjedanjem gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću održana je 11. listopada redovita jesenska skupština svećenika djelatnih u Gospićko-senjskoj biskupiji. U sklopu skupštine vlč. mr. Đuliano Trdić održao je predavanje "Zlouporaba moći u Crkvi".

Održana svećenička skupština Hvarske biskupije

Ovogodišnja svećenička skupština Hvarske biskupije održana je u srijedu 22. rujna u dominikanskom samostanu u Bolu na otoku Braču. Na skupštini je sudjelovalo 28 svećenika predvođenih hvarskim biskupom Rankom Vidovićem.

Započela Svećenička skupština u Rijeci

Molitvom Srednjeg časa u kapeli Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II. u Rijeci u ponedjeljak 20. rujna započela je Svećenička skupština Riječke nadbiskupije.

Svećenička skupština Riječke nadbiskupije

U Domu pastoralnih susreta u Lovranu u ponedjeljak 21. listopada održana je Svećenička skupština na temu pastoralne situacije u Riječkoj nadbiskupiji u svjetlu “Kulture pastorala i pastorala kulture”. O stanjima i perspektivama govorio je riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić, dekani Riječke nadbiskupije te voditelji nadbiskupijskih ureda.

„Svećenik prije svega mora biti svetac i mistik“

Svećenici i đakoni Dubrovačke biskupije kao i redovnici koji djeluju u pastoralu okupili su se u utorak, 17. rujna na dvodnevnoj Svećeničkoj skupštini koja se održava u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku. Predavač na skupštini je prof. dr. sc. don Ivan Bodrožić, pročelnik Katedre povijesti kršćanske literature i kršćanskog nauka na KBF-u, Sveučilišta u Zagrebu.

Održana svećenička skupština Hvarske biskupije

Svećenička skupština Hvarske biskupije održana je u srijedu 11. rujna u Dominikanskom samostanu u Bolu na Braču. Tema je bio „Rad s odraslima u župi – postojeće stanje i perspektive“ te Europsko istraživanje vrednota, s posebnim naglaskom na stanje u Hrvatskoj.

1 2