Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svecenistvo

Proslava 25. obljetnice misništva petorice svećenika u Katunima

Petorica svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije don Dražen Balić, župnik Drvenika Trogirskog, don Stipan Bodrožić, župnik župe Gospe od Anđela - Trogir, don Alojzije Čondić, profesor na KBF-u, don Mijo Grozdanić, župnik župe Katuni-Kreševo i don Ante Vranković, župnik Župe Gospe u Siti - Strožanac-Podstrana, proslavili su srebrni jubilej, 25 godina misništva, 5. srpnja u župnoj crkvi u Katunima.

Misa večere Gospodnje u Vatikanu

Dekan Kardinalskog zbora kardinal Giovanni Battista Re predvodio je 1. travnja misu kojom započinje Vazmeno trodnevlje u vatikanskoj bazilici. Diljem svijeta ljudi su iskusili kako mali virus može cijeli svijet baciti na koljena. Da bi ova drama završila, moramo pribjeći svim ljudskim sredstvima koja nam znanost stavlja na raspolaganje, ali nam je potreban nezamjenjivi dodatni korak: moramo uzdići snažnu jednoglasnu molitvu da nam Bog pritekne u pomoć i zaustavi ovu tragičnu situaciju koja ima zabrinjavajuće posljedice, poručio je u homiliji.

Proslavljena 25. obljetnica svećeničkog ređenja vlč. Zorana I. Stojanova

Svečanom arhijerejskom liturgijom koju je predvodio skopski biskup i strumičko-skopski eparh mons. Kiro Stojanov, u nedjelju, 4. listopada u župnoj crkvi Svetog proroka Ilije u Radovu proslavljen je blagdan Marije iz Nazareta i 25. obljetnica svećeničkog ređenja župnika vlč. Zorana I. Stojanova.

1 2