Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svecenistvo

Sveti Otac uputio poruku francuskim sjemeništarcima

Papa Franjo je u petak, 1. prosinca, uputio poruku, koju je potpisao državni tajnik kardinal Pietro Parolin, za više od 700 sjemeništaraca iz cijele Francuske. Papa se u njoj osvrnuo na pitanje celibata, osobnoga odnosa s Kristom i života svećenika u suvremenom svijetu, prenosi Vatican News.

Papa: Potrebno je pratiti duhovni život svećenika i ne tolerirati dvoličnost

Primivši u audijenciju sudionike generalnoga kapitula Kongregacije slugā Paraklita u subotu 24. lipnja, papa Franjo je podsjetio kako staviti se u službu Kristu u njegovim svećenicima znači također dijeliti poseban put pročišćenja kojim Crkva prolazi zbog drama zlostavljanja, izvijestio je Vatican News.

Svećeničko ređenje u katedrali sv. Stošije u Zadru

Zadarski nadbiskup Milan Zgrablić za vrijeme misnog slavlja u katedrali sv. Stošije u Zadru za svećenike je zaredio Maria Karadakića i Mladena Protića. Bilo je to prvo ređenje svećenika u mjesnoj Crkvi od strane mons. Zgrablića otkad obavlja službu zadarskog nadbiskupa te je to slavlje nazvao „velikim, dragocjenim i veličanstvenim događajem i darom“, jer Bog mjesnoj Crkvi daruje dvojicu novih svećenika.

Izlaganje don Đuliana Trdića o temi „Živjeti svećeništvo bez Boga“

Rektor Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu don Đuliano Trdić održao je predavanje o temi svećeništva tijekom 5. Susreta svećenika Bosne i Hercegovine održanog u srijedu 1. lipnja u franjevačkom samostanu Sv. Petra i Pavla u Livnu. Izlaganje rektora Trdića u cijelosti prenosimo s KTA-e.

1 2 3