Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveci

Počele tribine „Ususret sv. Vlahu“

Prva tribina ciklusa „Ususret sv. Vlahu“ koji svake godine organizira Dubrovačka biskupija ususret svetkovini svoga zaštitnika, održana je u petak 14. siječnja u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku.

Papin Angelus na svetkovinu Svih svetih

Papa Franjo je na svetkovinu Svih svetih, 1. studenog, predvodio molitvu Anđeoskog pozdravljenja te je u nagovoru koji je prethodio tumačio dva vida svetoga života: radost i proroštvo, objavio je Vatican News.

Održan okrugli stol Naši nebeski zaštitnici, sveci, obiteljske svetkovine, brguje

Udruga za očuvanje zavičajne baštine „Slivno“ u sklopu svog projekta „Zavičajna baština i održivi razvoj Zabiokovlja“ održala je okrugli stol, pod nazivom „Blagdanski skup“ o temi „Naši nebeski zaštitnici, sveci, obiteljske svetkovine, brguje (brgulje)“, u srijedu, 29. rujna, u Zavičajnom muzeju Mrkonjići u Slivnu, na blagdan svetog Mihovila, kada Mrkonjići i većina slivanjskih obitelji imaju svoju „Brguju“.

Papa: Kršćanstvo bez križa je svjetovno i besplodno

Papa Franjo predvodio je u utorak, 14. rujna u Prešovu Božansku liturgiju svetog Ivana Zlatoustog. „Ne prihvaćati, odnosno prihvaćati samo riječima, slabog i raspetog Boga, i sanjati o snažnom i pobjedonosnom bogu – to je velika napast. Svjedok koji ima križ u srcu, a ne samo oko vrata, ne gleda nikoga kao neprijatelja, nego u svima vidi braću i sestre za koje je Isus dao svoj život.“

Autentičnost Crkve u odnosima iznutra

Izlaganje generalnog tajnika Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Ive Tomaševića na 48. godišnje susretu generalnih tajnika biskupskih konferencija održanog virtualnim putem 1. i 2. srpnja 2021.

1 2