Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveta-marija-bogorodica

Papa: Božić se ne može slaviti bez divljenja

U petak, 31. prosinca u Bazilici sv. Petra u Vatikanu u popodnevnim satima slavljena je Prva večernja svetkovine Svete Bogorodice Marije tijekom koje je homiliju održao papa Franjo.

Papa: Svako nasilje nad ženom je oskvrnjivanje Boga

Na svetkovinu Svete Marije Bogorodice i 53. svjetski dan mira papa Franjo pozvao je vjernike da uzdignu pogled k Djevici, svjetlu koje vodi Crkvu na njezinu putu. U homiliji na misi u bazilici Svetoga Petra uputio je snažan poziv da se poštuje tijelo žena koje se izrabljuje, vrijeđa i zlostavlja te da se štiti majčinstvo koje je često poniženo u ime ekonomskog rasta. „Svako nasilje nad ženama je oskvrnjenje Boga, rođenog od žene“, upozorio je.

Biskup Rogić predvodio misu na svetkovinu Svete Marije Bogorodice

Šibenski biskup Tomislav Rogić prvog dana kalendarske godine 1. siječnja predvodio je svečano misno slavlje u katedrali svetog Jakova. Uz biskupa koncelebrirali su generalni vikar mons. Marinko Mlakić i katedralni župnik don Krešimir Mateša, te umirovljeni biskup Ante Ivas.

Svetkovina Svete Marije Bogorodice u Varaždinu

Svetkovina Svete Marije Bogorodice proslavljena je svečanom misom u varaždinskoj katedrali Uznesenja BDM koju je predvodio varaždinski biskup Josip Mrzljak. Koncelebrirali su kancelar Varaždinske biskupije Ivan Rak, kanonik Stolnog kaptola Mario Kopjar, te biskupov tajnik Marko Domiter.

Svečana misa na svetkovinu Svete Marije Bogorodice u Vatikanu

Zahvaljujući Blaženoj Djevici Mariji Bog se zauvijek povezao sa čovječanstvom. Bog i čovjek uvijek zajedno, evo dobre vijesti o početku godine: Bog nije daleki gospodar koji živi osamljen na nebu, nego utjelovljena Ljubav, rođen poput nas od majke da bude brat svakome: Bog blizine, rekao je papa Franjo u propovijedi na misi koju je služio u bazilici sv. Petra prigodom proslave svetkovine Svete Marije Bogorodice.