Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveta-stolica

Njemački biskupi dobili još jedno pismo iz Vatikana

Neposredno prije početka proljetnog redovitog zasjedanja Njemačke biskupske konferencije (DBK) u Augsburgu, Vatikan je ponovio svoju zabrinutost zbog reformskih pokreta Katoličke Crkve u Saveznoj Republici Njemačkoj. KNA je u nedjelju 18. veljače citirala navode iz pisma koje je njemačkim biskupima stiglo iz Vatikana, izvijestio je Vatican News.

Prije 40 godina potpisan novi konkordat između Italije i Svete Stolice

U ceremoniji u rimskoj Villa Madama 18. veljače 1984. kardinal državni tajnik Agostino Casaroli i talijanski premijer Bettino Craxi potpisali su novi Konkordatski ugovor. Prvi vatikanski diplomat s rimskim svećeničkim ovratnikom i socijalistički premijer s crvenom kravatom ušli su u povijest, izvijestila je 18. veljače 2024. KNA.

Zaređen sedmi biskup prema sporazumu Svete Stolice i Kine

Mons. Taddea Wanga Yueshenga imenovao je papa Franjo biskupom Zhengzhoua 16. prosinca 2023., a vijest o imenovanju objavljena je 25. siječnja 2024. na dan ređenja, u okviru Privremenog sporazuma između Svete Stolice i Narodne Republike Kine potpisanog 2018. godine, izvijestio je Vatican News.

Oslobođeni biskupi Álvarez i Mora te drugi svećenici iz Nikaragve stigli u Vatikan

Nikaragvanska vlada oslobodila je ukupno 19 predstavnika Katoličke Crkve – biskupa Rolanda Álvareza, koji je bio zatvoren više od godinu dana, biskupa Isidora del Carmen Mora Ortegu, dvojicu bogoslova i petnaest svećenika. Vijest koju su prenijeli lokalni mediji potvrdila je vlada iz glavnog grada Managua, izvijestio je 14. siječnja navečer Vatican News.

Diplomatski odnosi Svete Stolice s državama i organizacijama

Na dan Papinoga susreta s Diplomatskim zborom akreditiranim u Vatikanu, valja podsjetiti da Sveta Stolica osim nadnacionalnih tijela, ima pune diplomatske odnose sa 184 države, objavio je u ponedjeljak, 8. siječnja 2024. Vatican News.

Sveta Stolica naglasila da Crkva podržava mir i razvoj u Africi

Na sastanku Odbora Ujedinjenih naroda za trgovinu i razvoj u Ženevi u Švicarskoj u ponedjeljak, 20. studenog 2023., na kojem se raspravljalo o gospodarskom razvoju u Africi, stalni promatrač Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima, nadbiskup Ettore Balestrero, naglasio je da Crkva pruža potporu ljudskom razvoju i promicanju mira i blagostanja diljem kontinenta, izvijestio je Vatican News.

1 2 3 16