Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveta-stolica

Otpravnik poslova nuncijature napušta Nikaragvu

Mons. Marcel Diouf, otpravnik poslova nuncijature u Managui, preselio se u Kostariku. Diplomatski ured Svete Stolice zatvoren je na zahtjev vlade Nikaragve, izvijestio je 18. ožujka Vatican News.

Nadbiskup Gallagher putuje u Albaniju

Tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama u Državnom tajništvu Svete Stolice mons. Paul Richard Gallagher putuje u Albaniju od 18. do 20. ožujka, objavio je Vatican News.

Papa imenovao novog tajnika Dikasterija za evangelizaciju

Papa Franjo imenovao je u srijedu 15. ožujka nigerijskog nadbiskupa Fortunatusa Nwachukwua novim tajnikom Dikasterija za evangelizaciju, u sklopu Sekcije za prvu evangelizaciju i nove partikularne Crkve, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice, a prenosi Vatican News.

Reskript o korištenju posjeda koji se odnose na Svetu Stolicu

Papa Franjo je naložio ukidanje normi koje dopuštaju besplatno korištenje ili korištenje pod povoljnim uvjetima imovine u vlasništvu kurijalnih institucija i tijela koja pripadaju Svetoj Stolici, izvijestio je Vatican News u srijedu 1. ožujka.

Sveta Stolica osuđuje sve stare i nove oblike antisemitizma

Potrebno je prisjetiti se zločina nad milijunima Židova kojima je uskraćeno svako ljudsko dostojanstvo, ponovio je to uoči Dana sjećanja na žrtve holokausta 27. siječnja stalni promatrač Svete Stolice pri OESS-u mons. Janus S. Urbańczyk, objavio je Vatican News.

1 2 3 13