Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveta-stolica

Potpisan Sporazum između Svete Stolice i Republike Kazahstan

U glavnome gradu Kazahstana, Nur-Sultanu potpisan je sporazum između Svete Stolice i Republike Kazahstan kojim se olakšava izdavanje viza i boravišnih dozvola crkvenom i redovničkom osoblju iz inozemstva uključenom u dušobrižništvo katoličkih vjernika u toj zemlji u središnjoj Aziji, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

Ukrajina i Sveta Stolica: Papa štiti život, ne zauzima političke stavove

Kao odgovor na polemike koje su se posljednjih dana pojavile vezano uz riječi pape Franje, priopćenje Svete Stolice navodi Papine “brojne” intervencije vezane uz rat, te podsjeća da je on uvijek osuđivao rusku agresiju kao “moralno nepravednu, neprihvatljivu, barbarsku, besmislenu, odvratnu i svetogrdnu”, donosi Vatican News.

Njemački sinodalni hod ne može donositi doktrinarne odluke

Sveta Stolica objavila je 21. srpnja izjavu u vezi sa sinodalnim hodom u Njemačkoj, u kojoj se precizira da inicijativa koja je u tijeku u Njemačkoj nema snagu obvezivati biskupe i vjernike na nove načine upravljanja i nove pristupe doktrini i moralu, prenosi Vatican News.

Papa se nada da će privremeni sporazum s Kinom biti obnovljen

Papa Franjo se u razgovoru za novinsku agenciju Reuters, u subotu 2. srpnja, osvrnuo na aktualne događaje u Crkvi i svijetu, prenosi Vatican News. Donosimo drugi dio sažetka u kojem se Papa osvrnuo na sporazum Svete Stolice i Narodne Republike Kine o imenovanju biskupa.

Na Papin zahtjev dostupni dokumenti iz pontifikata Pija XII. o Židovima

Na zahtjev pape Franje, od lipnja 2022. Povijesni arhiv Državnog tajništva Svete Stolice – Odsjek za odnose s državama i međunarodnim organizacijama (ASRS) dopušta univerzalni pristup virtualnoj reprodukciji cijele arhivske serije na svojoj mrežnoj stranici, objavio je 24. lipnja Vatican News.

1 2 3 11