Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveta-stolica

Kršćanska sadašnjost objavila "Patris corde", novo apostolsko pismo pape Franje

Kršćanska sadašnjost objavila je novo apostolsko pismo pape Franje, Patris corde, u prigodi 150. obljetnice proglašenja svetoga Josipa zaštitnikom sveopće Crkve. Riječ je o službenom prijevodu dokumenta s dodatkom u kojem se nalaze i posebne molitve sv. Josipu, a tekst je odobrila Hrvatska biskupska konferencija (HBK), stoji u priopćenju Kršćanske sadašnjosti od srijede 7. travnja.

Nadbiskup Jurkovič: Cjepivo protiv bolesti COVID-19 treba biti dostupno svima

Uklonite neka ograničenja intelektualnog vlasništva koja koče jedinstven pristup cjepivima protiv bolesti COVID-19 - zahtjev je nadbiskupa Ivana Jurkoviča, stalnoga promatrača Svete Stolice pri Organizaciji ujedinjenih naroda u Ženevi, koji je iznio govoreći u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO), prenosi hrvatski ured Vatican Newsa u subotu 27. veljače.

Papin govor Diplomatskom zboru

Zdravstvene, gospodarske i društvene posljedice pandemije bile su glavne teme tradicionalnoga političkog govora, što ga je papa Franjo održao u ponedjeljak 8. veljače Diplomatskom zboru akrediranom pri Svetoj Stolici, prenosi Vatican News. (šira verzija)

ARGUMENTI HKR-a: Međunarodno priznanje Republike Hrvatske – 29 godina poslije

Međunarodno priznanje bilo je vrhunac odlučne politike tadašnjeg hrvatskog državnog vrha na čelu s predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. Taj izniman uspjeh hrvatske diplomacije ne bi bio moguć bez vojnih uspjeha hrvatskih snaga, ali ni bez ostvarenja mnogih političkih uvjeta - istaknuto je u emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija 14. siječnja.

Guzmán Miguel Carriquiry Lecour započeo novu službu u Vatikanu

Nakon predaje vjerodajnica papi Franji i razgovora s državnim tajnikom kardinalom Pietrom Parolinom, u subotu 9. prosinca pravnik Guzmán Miguel Carriquiry Lecour službeno je počeo obnašati službu veleposlanika Urugvaja pri Svetoj Stolici, izvijestio je Vatican News.

U Vatikanu sredinom siječnja počinje cijepljenje protiv COVID-19

Kampanja cijepljenja počet će u Vatikanu "sljedećih dana", a prioritet će od sredina siječnja imati zdravstveni djelatnici i stariji ljudi, izvještava u subotu 2. siječnja agencija France-Presse pozivajući se službene izvore u Vatikanu, a prenosi Hina.

1 2 3 6