Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveta-stolica

Sveta Stolica: Smanjiti dug siromašnim zemljama

Zdravstvena kriza prouzročena bolešću Covid-19 još je jedan izazov bez presedana, koji zahtijeva pozornost prema zemljama u razvoju. O tomu je 2. srpnja govorio stalni promatrač Svete Stolice pri Organizaciji ujedinjenih naroda u Ženevi nadbiskup Ivan Jurkovič na 67. zasjedanju Konferencije Ujedinjenih naroda o trgovini i razvoju (UNCTAD), izvijestio je Vatican News.

Nuncij Suriani o sto godina diplomatskih odnosa Srbije i Svete Stolice

Apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. Luciano Suriani dao je intervju za srpski dnevni list „Politika“ od nedjelje 28. lipnja u povodu Papina dana i stogodišnjice diplomatskih odnosa između Srbije i Svete Stolice. U razgovoru se, među ostalim osvrnuo na odnose sa Srpskom pravoslavnom Crkvom, želju pape Franje da posjeti Srbiju te kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca.

Vatikan od 4. svibnja postupno ublažava mjere

Sveta Stolica će od 4. svibnja postupno ublažiti mjere i postupno uspostavljati normalno odvijanje posla na radnim mjestima. Zdravstvene mjere za sprječavanje zaraze koronavirusom ostaju međutim i dalje na snazi.

Još jedan zaposlenik Svete Stolice pozitivan na koronavirus

Uz šest prijavljenih slučajeva potvrđeno je da je još jedan zaposlenik Svete Stolice pozitivan na koronavirus. On je od sredine ožujka već u izolaciji zbog svoje supruge, koja je bila pozitivna na testu za Covid-19 nakon obavljanja službe u talijanskoj bolnici u kojoj radi, navodi se u Izjavi ravnatelja Tiskovnog ureda Svete Stolice, Mattea Brunija od 2. travnja.

Papa nema koronavirus, dvije nove osobe u Vatikanu pozitivne na COVID-19

Objavljeni su rezultati testova na koronavirus obavljenim u Domu sv. Marte u Vatikanu, rezidenciji Svetog Oca. Među ukupno 170 testiranih zaposlenika Vatikana i stanovnika Doma sv. Marte dvije nove osobe bile su pozitivne, no među njima nije papa Franjo, prenosi Vatican News u subotu 28. ožujka.

Otvoreni vatikanski arhivi pape Pija XII.

Odlukom pape Franje u ponedjeljak 2. ožujka deklasificirani su arhivi pape Pija XII. (osam godina prije isteka uobičajenoga roka od 70 godina nakon smrti) koji je na čelu Svete Stolice bio uoči, za vrijeme i nakon II. svjetskog rata, izvijestio je Vatican News. Njegov pontifikat trajao je od 2. ožujka 1939. do 9. listopada 1958. godine.

Papa: Budući diplomati Svete Stolice provodit će godinu dana u misijama

Papa Franjo poslao je pismo novom predsjedniku Papinske crkvene akademije američkom nadbiskupu Josephu Marinu, u kojemu traži da budući diplomati trebaju prije ulaska u diplomatsku službu Svete Stolice barem godinu dana boraviti u misionarskom radu izvan svoje biskupije, javlja u ponedjeljak 17. veljače Vatican News.

1 2 3 4