Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveta-zemlja

Kustos Francesco Patton: „Pomirenje polazi od prepoznavanja patnje drugoga“

Kustos Svete Zemlje, polazeći od dogovora o primirju, nada se političkom rješenju izraelsko-palestinskog pitanja: „Ne znam nalazi li se konkretno rješenje u postojanju dviju država ili u nečem drugom, ali sigurno se mora prepoznati pravo postojanja oba naroda“, naglasio je 26. studenoga 2023. u razgovoru za Radio Vatikan.

"Crkva u nevolji" pomaže kršćanima u Svetoj zemlji

Zaklada papinskog prava "Crkva u nevolji" (Kirche in Not) u suradnji s Jeruzalemskim latinskim patrijarhatom pojačala je pomoć kršćanima u Svetoj zemlji, priopćila je "Crkva u nevolji" u petak 24. studenoga, a prenosi Kathpress.

Izginulo više od dva posto kršćana u Pojasu Gaze

U oružanom sukobu u Pojasu Gaze između Izraela i Hamasa koji traje više od šest tjedana poginulo je više od dva posto tamošnjih malobrojnih kršćana, izvijestio je u četvrtak 23. studenoga 2023. Jeruzalemski latinski patrijarhat.

Caritas Internationalis o Svetoj Zemlji

Caritas je izrazio zabrinutost zbog humanitarne katastrofe i kršenja međunarodnoga humanitarnog prava i zakona o ljudskim pravima u Svetoj Zemlji (Gaza, Izrael i Zapadna obala) koje je uzrokovalo patnju, izvijestio je u utorak, 21. studenog 2023. Hrvatski Caritas.

Papa: Isusova zemlja razdirana je užasnom patnjom, molimo za mir

Papa Franjo izrazio je žalost zbog stanja u Svetoj zemlji primivši u audijenciju u četvrtak, 9. studenoga u Vatikanu sudionike Consulta (savjetovanja) Viteškog reda Svetog groba jeruzalemskog, koja je okupila vitezove, dame, namjesnike i magistralne delegate, prenosi Vatican News.

1 2 3 12