Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveta-zemlja

Poziv za prikupljanje kolekte za Svetu zemlju

Prefekt Kongregacije za Istočne Crkve kardinal Leonardo Sandri uputio je poziv Crkvi u svijetu, potičući vjernike na sudjelovanje u nadolazećoj kolekti za Svetu zemlju, izvijestio je Vatican News.

Papa Franjo uputio poruku mladima u Svetoj zemlji

U poruci snimljenoj tijekom posjeta Cipru, papa Franjo želi sretan Božić svim mladima u Betlehemu i Svetoj zemlji, te ih potiče da prema horizontu gledaju s nadom i da ostanu vjerni svojim korijenima i kulturnom i vjerskom bogatstvu: „Ne napuštajte san o napretku vašega naroda“, izvijestila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Papa Franjo imenovao novog nuncija u Izraelu i Cipru

Sveti Otac Franjo imenovao je na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove, u četvrtak 3. lipnja, mons. Adolfa Tita Yllanu za novog apostolskog nuncija u Državi Izraelu i Republici Cipru, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Poruka kardinala Puljića povodom sukoba u Svetoj zemlji

Povodom sukoba u Svetoj zemlji koji su se intenzivirali u proteklim danima vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić uputio je poruku u kojoj poziva na prekid sukoba i rješavanje problema dijalogom. Poruku kardinala Puljića donosimo u cijelosti.

1 2 3 4