Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveta-zemlja

U Betlehemu zasvijetlilo božićno drvce

Betlehem je u subotu 5. prosinca osvijetlio svoje božićno drvce bez uobičajene gužve jer su mjere ograničenja zbog koronavirusa stale na put božićnom slavlju u tom gradu, izvještava agencija France-Presse (AFP), a prenosi Hina.

Nadbiskup Pizzaballa: Hodočašćā u Svetu zemlju gotovo uopće nema

Hodočašćā u Svetu zemlju gotovo uopće nema, istaknuo je apostolski administrator Latinskoga jeruzalemskog patrijarhata nadbiskup Pierbattista Pizzaballa za Vatikanski radio, te sa žalošću objasnio da kriza koju je potaknula pandemija još uvijek onemogućuje dolazak hodočasnika, i to, kako je rekao, prije svega zato što su granice još uvijek zatvorene.

Tijelovo proslavljeno u Svetoj zemlji

Apostolski administrator Latinskoga jeruzalemskog patrijarhata nadbiskup Pierbattista Pizzaballa slavio je misu svetkovine Tijelova 11. lipnja u bazilici Svetoga Groba u Jeruzalemu, prenio je Vatican News.

Hodočasnici Riječke nadbiskupije vratili se iz Svete zemlje

Oko 150 hodočasnika Riječke nadbiskupije sudjelovalo je na Nadbiskupijskom hodočašću u Svetu zemlju koje je od 4. do 8. ožujka organizirala Riječka nadbiskupija u suradnji s Kršćanskim centrom Svete zemlje. Hodočašće se održalo u povodu 20. obljetnice Riječke nadbiskupije i biskupskog posvećenja mons. dr. Ivana Devčića.

1 2 3