Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveta-zemlja

Broj kršćana u Gazi neprestano opada

Kršćanska zajednica u Pojasu Gaze bori se za preživljavanje zbog neprestanog opadanja broja vjernika. Procjenjuje se da u toj enklavi danas živi samo tisuću kršćana, javlja ICC, a prenosi portal Katoličkog tjednika „Nedjelja“.

Razbijen kip Isusa u crkvi Bičevanja u Jeruzalemu

Turist, prema policijskim navodima židov iz Amerike, u četvrtak 2. veljače 2023. srušio je s postolja Kristov kip u crkvi Bičevanja (Osude) u starom gradu u Jeruzalemu i razbio mu lice, priopćila je Franjevačka kustodija Svete Zemlje, prenosi Katolička novinska agencija (KNA).

Papa pozvao na hitan dijalog i iskreno traženje mira u Svetoj Zemlji

U svom obraćanju vjernicima nakon nedjeljne molitve Angelusa na Trgu sv. Petra u Vatikanu papa Franjo je izrazio tugu zbog eskalacije sukoba u Svetoj zemlji te je pozvao izraelsku i palestinsku vladu i međunarodnu zajednicu da ulože napore oko uspostave dijaloga i pomirenja.

Tri izazova protiv mentaliteta rasipanja i odbacivanja

U nedjelju, 29. siječnja u 12 sati papa Franjo je s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Raste broj kršćana u Izraelu

Broj kršćana u Izraelu porastao je u 2022. u odnosu na prethodnu godinu za dva posto na 185.000, pokazuju najnoviji statistički podatci izraelskog državnog zavoda za statistiku koje je za vikend objavio Franjevački medijski centar, prenosi KNA.

Biskupi Svete zemlje osudili napade na kršćane

Katolički biskupi Svete zemlje osudili su u zajedničkoj izjavi u petak 13. siječnja najnoviji val napada na kršćane i pozvali vlasti da poduzmu mjere protiv napadača, objavila je KNA.

1 2 3 6