Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveta-zemlja

Papa Franjo imenovao novog nuncija u Izraelu i Cipru

Sveti Otac Franjo imenovao je na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove, u četvrtak 3. lipnja, mons. Adolfa Tita Yllanu za novog apostolskog nuncija u Državi Izraelu i Republici Cipru, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Poruka kardinala Puljića povodom sukoba u Svetoj zemlji

Povodom sukoba u Svetoj zemlji koji su se intenzivirali u proteklim danima vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić uputio je poruku u kojoj poziva na prekid sukoba i rješavanje problema dijalogom. Poruku kardinala Puljića donosimo u cijelosti.

U Betlehemu zasvijetlilo božićno drvce

Betlehem je u subotu 5. prosinca osvijetlio svoje božićno drvce bez uobičajene gužve jer su mjere ograničenja zbog koronavirusa stale na put božićnom slavlju u tom gradu, izvještava agencija France-Presse (AFP), a prenosi Hina.

Nadbiskup Pizzaballa: Hodočašćā u Svetu zemlju gotovo uopće nema

Hodočašćā u Svetu zemlju gotovo uopće nema, istaknuo je apostolski administrator Latinskoga jeruzalemskog patrijarhata nadbiskup Pierbattista Pizzaballa za Vatikanski radio, te sa žalošću objasnio da kriza koju je potaknula pandemija još uvijek onemogućuje dolazak hodočasnika, i to, kako je rekao, prije svega zato što su granice još uvijek zatvorene.

Tijelovo proslavljeno u Svetoj zemlji

Apostolski administrator Latinskoga jeruzalemskog patrijarhata nadbiskup Pierbattista Pizzaballa slavio je misu svetkovine Tijelova 11. lipnja u bazilici Svetoga Groba u Jeruzalemu, prenio je Vatican News.

1 2 3