Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveti-ivan-krstitelj

U Vašici proslavljena svetkovina rođenja sv. Ivana Krstitelja

Filijala župe Šid svoj crkveni god proslavila je u četvrtak, 24. lipnja misom u 11 sati. Pored domaćih vjernika, sudjelovali su vjernici iz okolnih mjesta, koji tradicionalno hodočaste u Vašicu proslaviti sv. Ivana Krstitelja. Kao i svake godine, misi je prisustvovao i vašički paroh protojerej Ratko Nonković.

Četvrta nedjelja došašća: Nadbiskup Barišić predvodio euharistijsko slavlje u splitskoj prvostolnici

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodio je na četvrtu nedjelju došašća, 20. prosinca, euharistijsko slavlje u splitskoj prvostolnici sv. Dujma. U koncelebraciji je bio don Nikola Šakić, a na orguljama je svirao maestro don Ivan Urlić. Izravni prijenos mise bio je na TV Jadranu te YouTube kanalu i Facebook stranici Splitsko-makarske nadbiskupije.

Proslavljena druga nedjelja došašća u Ogulinu

U nedjelju 6. prosinca u Ogulinu je skromno i u skladu s epidemiološkim uvjetima proslavljena druga nedjelja došašća, svetom misom kao i paljenjem druge adventske svijeće u Parku kralja Tomislava pored župne crkve sv. Križa

Proslavljen spomendan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja na Trsteniku

Župa sv. Ivana Krstitelja na splitskom Trsteniku proslavila je spomendan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u subotu 29. kolovoza. Misno slavlje predvodio je župnik don Ivan Simunić, koji je u devet godina župnikovanja na Trsteniku, uz pomoć župljana, potpuno uredio crkvu iznutra i izvana.

Žumberčani u Grabru obilježili Ivanje

U žumberačkoj župi Grabar u nedjelju 21. lipnja svetom liturgijom obilježen je blagdan Ivanja. Ove godine blagdan Rođenja sv. Ivana Krstitelja iznimno se proslavlja ranije zbog poklapanja termina sa žumberačkim Petrovskim proštenjima.