Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveti-jeronim

»Žar u srcu, noge na putu« (usp. Lk 24, 13-35)

Svjetski dan misija slavi se ove godine u nedjelju 22. listopada. Tim povodom papa Franjo uputio je poruku na temu »Žar u srcu, noge na putu« (usp. Lk 24, 13-35) koju donosimo u cijelosti.

Objavljena opsežna znanstvena knjiga o svetom Jeronimu

Ravnateljica Instituta za povijest umjetnosti dr. sc. Katarina Horvat-Levaj uručila je u četvrtak 9. prosinca predsjedniku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) akademiku Velimiru Neidhardtu znanstvenu knjigu "Sveti Jeronim kroz vjekove. Kult i spomenici. Zbornik radova u povodu 1600. obljetnice smrti svetog Jeronima", objavila je HAZU na svojim mrežnim stranicama. 

Poruka članova BK BiH na završetku Godine Božje riječi

Članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine na blagdan Sv. Mateja apostola i evanđelista, 21. rujna uputili su svoju Poruku na završetku Godine Božje Riječi koja će biti zaključena 30. rujna misnim slavljima u katedralama u Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu. Poruku je u ime svih nad/ biskupa potpisao predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup metropolit, a prenosimo je u cijelosti.

Nadbiskup Devčić: 1600. obljetnica smrti sv. Jeronima važan je općedruštveni događaj

Dominikanska Župa sv. Jeronima u Rijeci svečanim misnim slavlje 30. rujna proslavila je svetkovinu svog nebeskog zaštitnika. Misu je predslavio riječki nadbiskup Ivan Devčić, a sama proslava bila je u svjetlu 1600. obljetnice od preminuća tog velikog sveca, svećenika i crkvenog naučitelja, pripadnika istaknutih duhovnih otaca zapadnoga kršćanstva.

Dani svetog Jeronima (24. – 30. rujna)

Splitsko-makarska nadbiskupija i Splitsko-dalmatinska županija svečano će proslaviti Jubilej 1600. obljetnicu smrti sv. Jeronima, zaštitnika Dalmacije od 24. do 30. rujna., priopćio je Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije.