Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveti-josip

Objavljen službeni program putovanja pape Franje u Budimpeštu i Slovačku

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 21. srpnja službeni program apostolskog putovanja pape Franje u Budimpeštu i Slovačku na kojem će boraviti od 12. do 15. rujna. Papa će u Mađarskoj 12. rujna predsjedati Završnim misnim slavljem Svjetskog euharistijskog kongresa u Budimpešti, a zatim otputovati u Slovačku, gdje će pohoditi glavni grad Bratislavu te gradove Košice, Prešov i Šaštin.

Poruka za Nedjelju Dobrog Pastira 2021.

Predsjednik Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uputio je poruku za Nedjelju Dobrog Pastira koja se slavi 25. travnja. Poruku nadbiskupa Barišića donosimo u cijelosti.

Josipovo proslavljeno u gospićkoj katedrali

U petak 19. ožujka u gospićkoj katedrali proslavljena je svetkovina sv. Josipa, zaručnika Bl. Djevice Marije. Svečano misno slavlje predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. Koncelebrirali su: Roland Jelić, rektor sjemeništa Zmajević u Zadru, kancelar i tajnik Mišel Grgurić, domaći župnik Mario Vazgeč i župni vikar Domagoj Tujmer.

Mons. Mate Uzinić u Dubrovniku proslavio 10 godina biskupstva

Desetu obljetnicu biskupskog ređenja mons. Mate Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije, proslavio je euharistijskim slavljem na svetkovinu sv. Josipa 19. ožujka u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku, gdje je i zaređen za biskupa. Pontifikalno misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua

Proslava blagdana sv. Josipa u istoimenoj pulskoj župi

U jedinoj istarskoj župi koja kao svog zaštitnika slavi sv. Josipa, u Godini svetoga Josipa, na župnu je svetkovinu, u petak, 19. ožijka svečano misno slavlje predvodio kancelar Porečke i Pulske biskupije mons. Sergije Jelenić, uz koncelebraciju župnika domaćina Antuna Prodana.

Objavljena knjižica “Godina svetog Josipa u Šibenskoj biskupiji"

Prigodom Godine svetog Josipa, na svetkovinu svetog Josipa u petak 19. ožujka Šibenska biskupija objavila je knjižicu „Godina svetog Josipa u Šibenskoj biskupiji“ posvećenu svetom Josipu. Knjižica je nastala po predlošku slične knjižice koju je za Zadarsku nadbiskupiju priredio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Papina poruka za Svjetski dan molitve za zvanja u znaku svetoga Josipa

Na Četvrtu uskrsnu nedjelju ili Nedjelju Dobrog Pastira 25. travnja slavi se 58. svjetski dan molitve za zvanja na temu „Sveti Josip: san o pozivu“ u posebnoj godini posvećenoj zaštitniku sveopće Crkve. Tiskovni ured Svete Stolice je na svetkovinu sv. Josipa 19. ožujka objavio poruku koju je prigodom Dana zvanja papa Franjo uputio biskupima, svećenicima, posvećenim osobama i vjernicima iz cijeloga svijeta.

Papa: Sveti Josip - uzor koji svećenici trebaju nasljedovati

U govoru koji je uručio svećenicima Belgijskoga papinskog zavoda, koje je primio u audijenciju 18. ožujka, papa Franjo im je za primjer dao Marijinoga zaručnika kako bi naučili umjetnost očinstva postajući tako pastiri sposobni čuvati stado i gledati dalje, u skladu s Božjim naumom, javlja Vatican News.

1 2 3