Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svetiste

„Emaus“ na Uskrsni ponedjeljak u Močilama

Središnje euharistijsko slavlje na Uskrsni ponedjeljak, 10. travnja u Svetištu Majke Božje Močilske predvodio je u zajedništvu sa svećenicima Koprivničkog dekanata generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije preč. doc. dr. Krunoslav Novak.

Dan hrvatskih mučenika na Udbini

Dan hrvatskih mučenika proslavljen je u subotu 11. rujna na Udbini. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić u koncelebraciji nadbiskupâ Mate Uzinića i Dražena Kutleše, te biskupâ Vjekoslava Huzjaka, Jure Bogdana, Ranka Vidovića, Ivana Šaško i Ante Ivasa, generalnog tajnika Hrvatske biskupske konferencije preč. Krunoslava Novaka, izaslanika zadarskog nadbiskupa mons. Josipa Lenkića, te izaslanika krčkog biskupa preč. Antona Depikolozvane.

Nadbiskup Hranić predvodio svečanu misu na Antunovo u Vinkovcima

U vinkovačkom svetištu sv. Antuna u Vinkovcima, franjevaca konventualaca, 13. lipnja svečano je proslavljena svetkovina „Sveca cijeloga svijeta“ – Sv. Antuna Padovanskog. Svečanu misu kao završetak proslave slavio je đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić.

Požar u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke

Noćas oko 3 sata izbio je veliki požar u dvorištu Hrvatskoga nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici te su prema prvim informacijama izgorjele gospodarske zgrade koje su imale vrlo važne funkcije u radu Svetišta. Potpuno je izgorjela župna dvorana za mlade i za kateheze, a teško je oštećena prostorija za župni Caritas te prostorija namijenjena probama župnog zbora i zbora mladih, objavljeno je na mrežnoj stranici zagorje.com.

Misa za Domovinu u trsatskom svetištu

U povodu proslave Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u mnogim crkvama Riječke nadbiskupije u srijedu 5. kolovoza slavile su se mise za Domovinu i poginule i umrle hrvatske branitelje. Euharistijsko slavlje u trsatskom svetištu predvodio je gvardijan fra Bernard Barbarić. Suslavili su vojni kapelan Specijalnih snaga HV-a Delnice o. Mirko Vukoja i kapelan Policijske kapelanije sv. Vid (PU PG) vlč. Pavao Mokri.

1 2