Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svetkovina-rodenja-gospodinova

Proslavljena božićna misa u Eufrazijevoj bazilici

Misu svetkovine Božića, kao i polnoćku u Eufrazijevoj bazilici u Poreču predvodio je katedralni župnik vlč. Mladen Pranjić u zajedništvu s kancelarom Porečke i Pulske biskupije mons. Sergijem Jelenićem, kanonikom stolnoga kaptola Uzvišenja BDM u Poreču te župnim vikarom vlč. Boškom Čatlakom.

Proslavljen Božić u splitskom zatvoru

Generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Franjo-Frankopan Velić posjetio je na Božić 25. prosinca zatvor u Splitu i susreo se s Upravom te je u zatvorskoj kapeli sv. Josipa Radnika na Bilicama predvodio euharistijsko slavlje.

Austrijski biskupi nadaju se svjetlu Kristova mira u tami svijeta

Rođenjem Isusa Krista Bog je poslao svoje svjetlo mira na svijet, čijoj logici moći i sile suprotstavlja nešto sasvim drugo, a upravo u vremenima mnogih kriza Božić je nužan znak nade i utjehe, čulo se u božićnim propovijedima austrijskih biskupa, prenosi Kathpress.

Središnja euharistija svetkovine Božića u varaždinskoj katedrali

Središnjim misnim slavljem na svetkovinu Božića u varaždinskoj je katedrali predsjedao varaždinski biskup Bože Radoš, a koncelebrirali su umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, kanonici Stolnog kaptola i svećenici na službi u biskupijskim ustanovama.

Biskup Škvorčević predslavio božićnu misu u Požegi

Požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je svečano euharistijsko slavlje na Božić, svetkovinu Isusova rođenja, 25. prosinca u požeškoj katedrali u zajedništvu sa svećenicima djelatnima u središnjim biskupijskim ustanovama i Župi sv. Terezije Avilske.

1 2 3 7