Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svetkovina-sv-petra-i-pavla

Petrovo proslavljeno u Ličkom Ribniku

Svetkovina sv. Petra i Pavla apostola proslavljena je 29. lipnja u istoimenoj župi u Ličkom Ribniku u Gospićkom dekanatu, južno od Gospića.

Župa sv. Petra u zadarskim Pločama proslavila svoga zaštitnika

Svetkovina sv. Petra i Pavla svečano je proslavljena u Župi sv. Petra u Pločama u Zadru u ponedjeljak 29. lipnja. Svečano večernje misno slavlje u župnoj crkvi sv. Petra i procesiju s kipom sv. Petra kroz taj rubni gradski predio predvodio je umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas.

Svečana proslava sv. Petra i Pavla u Osijeku

Na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, zaštitnika osječke konkatedrale, konkatedralne župne zajednice, gradske četvrti Gornji grad i grada Osijeka, svečano večernje misno slavlje 29. lipnja predslavio je varaždinski biskup Bože Radoš.

Biskup Radoš predvodio prezbitersko ređenje u Osijeku

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja tijekom svečanoga misnoga slavlja u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla, uz pridržavanje mjera predostrožnosti zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, varaždinski biskup Bože Radoš, delegiran od đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, polaganjem ruku i posvetnom molitvom za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije zaredio je đakone Matiju Aušića iz Župe sv. Dominika Savija u Slavonskom Brodu i Mateja Perića iz Župe sv. Mateja, apostola i evanđelista u Tovarniku.