Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svetkovina-sv-petra-i-pavla

Papin apel: Neka se svi ratni zarobljenici vrate kući

U podnevnom nagovoru na svetkovinu svetih Petra i Pavla 29. lipnja, papa Franjo je svoje misli upravio stanovništvu koje je ranjeno ili ugroženo borbama. Zahvalio je Bogu za oslobođenje dvojice ukrajinskih redemptorista, oslobođenih u razmjeni zarobljenika između Rusije i Ukrajine. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij zahvaljuje Svetoj Stolici na „naporima“, dok veliki nadbiskup Svjatoslav Ševčuk izražava zahvalnost Papi što je osobno pridonio njihovu oslobađanju, prenosi Vatican News.

Petrovo proslavljeno u Ogulinu

Svetkovina sv. Petra i Pavla svečano je proslavljena u ogulinskom naselju Svetom Petru kod istoimenog gradskog groblja. Misu je predslavio župni vikar Župe sv. Križa Stanko Smiljanić.

Održan koncert „Tu es Petrus“ u Starome gradu požeškoga Kaptola

U predvečerje svetkovine apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla u petak 28. lipnja, u crkvi sv. Jurja u Starom gradu u Kaptolu nedaleko Požege održan je koncert klasične glazbe koji je organizirao požeški Stolni kaptol sv. Petra, vlasnik Grada pod nazivom „Tu es Petrus“, izvijestila je Požeška biskupija.

Održan malonogometni turnir u Gvozdu

U povodu vanjske proslave zaštitnika sv. Petra i Pavla u Gvozdu u subotu 1. srpnja organiziran je malonogometni turnir na kojem je sudjelovalo osam ekipa.

Petrovo proslavljeno u Taborištu

Svetkovina sv. Petra i Pavla svečano je proslavljena u četvrtak 29. lipnja u Taborištu u župi Hrastovica, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

1 2 3 5