Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svetkovina-uskrsa

Slavlje Uskrsa u đakovačkoj prvostolnici

Svečano euharistijsko slavlje na svetkovinu Uskrsa, 31. ožujka, u đakovačkoj je prvostolnici predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić. U koncelebraciji su bili domaći župnik Ivan Lenić, kanonici Prvostolnoga kaptola Luka Marijanović, Luka Strgar i Vladimir Dugalić zatim Stjepan Maroslavac administrator Vjesnika i Dario Hrga kancelar Nadbiskupskog ordinarijata. Đakovački bogoslovi su bili u asistenciji i posluživali kod oltara, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Riječki nadbiskup Mate Uzinić predvodio misu na svetkovinu Uskrsnuća Gospodinova

Riječki nadbiskup Mate Uzinić predvodio je na svetkovinu Uskrsnuća Gospodinova 31. ožujka svečano misno slavlje u katedrali sv. Vida u zajedništvu s generalnim vikarom Riječke nadbiskupije i rektorom prvostolnice, Mariom Tomljanovićem i ravnateljem Svećeničkog doma u Rijeci, Nikolom Uravićem, izvijestila je Riječka nadbiskupija.

Biskup Bogdan predslavio uskrsnu misu na Plitvicama

Misu na svetkovinu Uskrsa 31. ožujka predslavio je u pastoralnom centru Majke Marije Crkve vojni biskup Jure Bogdan u suslavlju biskupskog vikara za pastoral MUP-a fra Frana Musića i policijskog kapelana don Ive Borića.

Proslava svetkovine Uskrsnuća Gospodnjega u Bjelovaru

Na nedjelju Uskrsnuća Gospodnjega, 31. ožujka, biskup bjelovarsko-križevački Vjekoslav Huzjak, predvodio je svečano misno slavlje uz koncelebraciju mons. Stjepana Ptičeka, preč. Josipa Stipančevića, preč. Branka Fresla, vlč. Antuna Faltaka, đakone Alena Zelčića i Lucijana Čanagdžiju. Novoobnovljena bjelovarska katedrala bila je premalena za okupljeni broj vjernika od kojih su mnogi slavlje pratili s trga ispred katedrale.

Nadbiskup Vukšić predvodio misu na Nedjelju Uskrsnuća Gospodinova

Središnje euharistijsko slavlje na Nedjelju Uskrsnuća Gospodnjega – Uskrs, 31. ožujka, u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, predvodio je vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić, u zajedništvu s apostolskim nuncijem u Bosni i Hercegovini nadbiskupom Francisom Assisijem Chullikattom i nadbiskupom u miru kardinalom Vinkom Puljićem te uz koncelebraciju provincijala Franjevačke provincije Svetoga Križa – Bosne Srebrene fra Zdravka Dadića i generalnog vikara mons. Slađana Ćosića i još dvanaest svećenika, javlja KTA.

Svetkovina Uskrsa u požeškoj katedrali

Euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali na svetkovinu Uskrsa, 31. ožujka predvodio je apostolski upravitelj Požeške biskupije mons. Antun Škvorčević u zajedništvu s vjernicima grada Požege i svećenicima Župe sv. Terezije Avilske te središnjih biskupijskih ustanova.

Nadbiskup Križić predvodio svečanu misu svetkovine Uskrsa

Na svetkovinu Uskrsnuća Gospodinova, 31. ožujka, u splitskoj prvostolnici svetoga Dujma, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Zdenko Križić predvodio je svečano euharistijsko slavlje, objavio je Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije.

Mitropolit Joanikije upriličio primanje za nadbiskupa Rroka Gjonlleshaja

Prigodom proslave Uskrsa mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije upriličio je primanje za barskog nadbiskupa i apostolskog upravitelja Kotorske biskupije Rroka Gjonlleshaja u utorak 18. travnja u Sabornom hramu Svetog Jovana Vladimira u Baru, objavljeno je na mrežnoj stranici Mitropolije.

1 2