Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveto-pismo

Biblijsko bdjenje u Livnu

U Župi Svih svetih u Livnu je od Nedjelje Božjeg milosrđa, 24. travnja do četvrtka, 28. travnja održano biblijsko bdjenje u župnoj crkvi.

Pripremni dokument Biskupske sinode "Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje"

U listopadu 2021. započinje crkveni hod Sinode posvećene sinodalnosti u Crkvi. Svečani početak je 9./10. listopada u Rimu, a 17. listopada u svakoj partikularnoj Crkvi. Temeljna etapa bit će proslava XVI. redovne opće skupštine Biskupske sinode, u listopadu 2023. , nakon koje će uslijediti etapa provedbe, koja će ponovno uključiti partikularne Crkve. Donosimo u nastavku u cijelosti Pripremni dokument te Biskupske sinode.

Usmena molitva

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 21. travnja 2021.

Biskup Škvorčević u knjižnici Požeške biskupije otvorio izložbu starih izdanja Svetoga pisma

U čitaonici u sklopu knjižnice Požeške biskupije u Požegi u petak 20. studenoga biskup Antun Škvorčević otvorio je izložbu starih izdanja Svetoga pisma iz fundusa knjižnice Požeške biskupije pod nazivom „Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka“ (Ps 119, 105) na kojoj je postavljeno četrdeset i pet različitih izdanja Svetoga pisma te lekcionari i izbor iz starije propovjedničke literature. Otvorenje spomenute izložbe sastavni je dio programa završetka Godine Božje riječi u Požeškoj biskupiji.

Poruka Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za "Godinu Božje Riječi"

Potaknuti obljetnicom 1600 godina od smrti crkvenoga naučitelja sv. Jeronima, prevoditelja i tumača Svetoga Pisma, biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, na 78. redovitom zasjedanju u Banjoj Luci, održanom 13. i 14. srpnja 2020., odlučili su za područje BIH proglasiti „Godinu Božje Riječi“ koja će započeti na liturgijski spomendan sv. Jeronima, 30. rujna 2020., i završiti na isti dan 2021. godine. Poruku biskupa BIH prenosimo u cijelosti.

1 2