Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sveuciliste-u-zagrebu

Upisi na Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Katolički bogoslovni fakultet najstarija je ne samo crkvena, nego i hrvatska visokoškolska ustanova koja kontinuirano djeluje gotovo sedam stoljeća, a od 1874. godine njegova se djelatnost razvija u sastavu Zagrebačkog sveučilišta, objavljeno je na mrežnim strancima Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

"Te Deum" Sveučilišta u Zagrebu na kraju 354. akademske godine

Svečano misno slavlje Te Deum laudamus – misu zahvalnicu svih fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2022./2023. predslavio je pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško u četvrtak 15. lipnja u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca.

Kardinal Bozanić predvodio misu Zaziva Duha Svetoga na početku akademske godine

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, veliki kancelar Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predvodio je svečano euharistijsko slavlje Zaziva Duha Svetoga na početku 354. akademske godine na fakultetima i akademijama Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak 13. listopada u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca.

Homilija kardinala Bozanića na početku akademske godine

Homiliju zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića na misi Zaziva Duha Svetoga na početku 354. akademske godine u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca u Zagrebu 13. listopada 2022. godine prenosimo u cijelosti.

Predavanje o vjerskim simbolima u javnim prostorima u pravnim poredcima Europe i SAD-a

Na Sveučilištu u Zagrebu u četvrtak, 8. rujna 2022. godine s početkom u 13 sati održat će se predavanje profesora crkvenog i kanonskog prava Sveučilišta u Camerinu Stefana Teste Bappenheima na temu „Il problema dei simboli religiosi nello spazio pubblico nella giurisprudenza europea e USA“. Predavanje će se održati na talijanskom jeziku.

Prof. Stjepan Ćosić novi dekan Fakulteta hrvatskih studija

Senat Sveučilišta u Zagrebu na 8. redovitoj sjednici u ak. god. 2020./2021. u utorak 16. ožujka dao je suglasnost rektoru Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damiru Borasu da donese odluku o izmjeni Odluke o imenovanju dekana i članova Fakultetskoga vijeća Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta hrvatskih studija od 10. prosinca 2019. Na temelju dobivene suglasnosti rektor Sveučilišta u Zagrebu razriješio je prof. dr. sc. Pavu Barišića položaja dekana kao privremenoga ravnatelja ustanove te​ novim dekanom imenovao prof. dr. sc. Stjepana Ćosića. Odluka je stupila na snagu istoga dana.

1 2