Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svi-sveti

Svi sveti i Dušni dan u Banjoj Luci

Svetkovina Svi sveti i Dušni dan obilježeni su misnim slavljima u crkvama i na brojnim grobljima grada Banje Luke te pojedinačnim blagoslovom grobova, izvijestila je Banjolučka biskupija.

Župna zajednica u Blatu proslavila nebeske zaštitnike

Nebeski zaštitnici Župe Svih svetih u Blatu na Korčuli svečano su 1. studenog proslavljeni misnim slavljima na više mjesta u župi. Uz svečanu misu u župnoj crkvi slavljena je i misa u samostanu Kćeri Milosrđa kao i na mjesnom groblju Svetog Križa.

Nadbiskup Kutleša predvodio središnje misno slavlje svetkovine Svih svetih na zagrebačkom Mirogoju

Euharistijsko slavlje na svetkovinu Svih svetih i molitvu odrješenja za sve pokojne u srijedu, 1. studenoga predvodio je mons. Dražen Kutleša, zagrebački nadbiskup metropolit uz koncelebraciju apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj Giorgia Lingue, rektora crkve Krista Kralja na Mirogoju preč. Vlade Mikšića, kanonika Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Zvonimira Sekelja i nadbiskupskog tajnika vlč. Andrije Miličevića, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Spomen pokojnih u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima

U srijedu, 1. studenoga 2023., na blagdan sv. Kume i Damjana i svetkovinu Svih svetih prema rimskom kalendaru, vladika križevački Milan Stipić, zajedno sa svećenicima katedrale, služio je u Katedrali Presvete Trojice u Križevcima svečanu svetu liturgiju u spomen na pokojne za koje se osobito molilo. Posebno se molilo za one za koje nema tko moliti.

1 2 3 14