Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svi-sveti

Biskup Petanjak: Otajstvo svetosti nalazi se u žarkoj želji susreta Boga i čovjeka

Krčki biskup Ivica Petanjak predvodio je 1. studenoga, na svetkovinu Svih svetih, koncelebrirano misno slavlje u krčkoj katedrali. U propovijedi je istaknuo su svi sveti svi oni koji su spašeni i nalaze se u Boga. Zajednička im je crta da su oni za svog zemaljskog života izabrali Isusa Krista za svoga učitelja i spasitelja, i za uzor i nadahnuće koje će osmišljavati njihov život.

Svetkovina Svih svetih u Osijeku

Na svetkovinu Svih svetih, 1. studenoga, a uoči Spomena svih vjernih mrtvih - Dušnoga dana, večernje misno slavlje u konkatedrali Sv. Petra i Pavla u Osijeku predvodio je umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić.

Svetkovina Svih svetih u brezovičkom Karmelu

Svečanim misnim slavljem koje je predvodio p. Zdravko Barić, SMM, poglavar zagrebačkih misionara monfortanaca, uz suslavitelje: don Stjepana Bolkovca, SDB, ravnatelja salezijanaca na zagrebačkoj Knežiji i vlč. mr. Andriju Miličevića, asistenta duhovnika bogoslova sestre karmelićanke i prisutni vjernici, u četvrtak, 1. studenoga proslavile su svetkovinu Svih svetih.

Svetkovina Svih svetih poziva nas na nasljedovanje svetaca

Riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio je 1. studenoga u crkvi Sv. Romualda i Svih svetih na Kozali misno slavlje u povodu proslave svetkovine Svih svetih i Spomena svih vjernih mrtvih. „Dani su to kada mnogi s pijetetom i zahvalnošću, u tišini i sabranosti posjećuju groblja gdje počivaju njihovi najdraži. Osim toga, ovo su dani kada postajemo svjesniji svoje prolaznosti i činjenice da ćemo se pridružiti našim dragim pokojnicima u Božjoj vječnosti“, rekao je nadbiskup.

Biskup Križić: Ljubav i dobrota ne umiru

Vjernici Gospića okupili su se na svetkovinu Svih svetih, u četvrtak 1. studenoga, na svečanu misu koju je u kapeli Svih svetih na gospićkom groblju Sv. Marije Magdalene predvodio gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Biskup Uzinić: Danas promatramo najljepše lice Crkve

Svetkovina Svih svetih u Dubrovniku proslavljena je 1. studenoga misnim slavljima u dubrovačkim crkvama, a zbog kišnog vremena središnja euharistija nije slavljena kako je uobičajeno na gradskom groblju Boninovo nego u župnoj crkvi Sv. Petra u blizini groblja. Pontifikalno misno slavlje predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić.

1 2