Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svi-sveti

Svetost je dar i poziv

Papin nagovor prije i nakon molitve Anđeo Gospodnji na svetkovinu Svih svetih, 1. studenoga 2019.

Kardinal Bozanić predvodio euharistijsko slavlje svetkovine Svih svetih na zagrebačkom Mirogoju

Nadbiskup metropolit zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je 1. studenog na svetkovinu Svih svetih euharistijsko slavlje u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom Mirogoju u koncelebraciji s rektorom crkve Krista Kralja i pročelnikom Tiskovnoga ureda Zagrebačke nadbiskupije prečasnim Bornom Puškarićem te kanonikom Prvostolnoga kaptola zagrebačkoga mons. Zvonimirom Sekeljom.

Biskup Rogić: Toliki sveci svjedoče nam obećanu besmrtnost

Misno slavlje na svetkovinu Svih svetih, u petak 1. studenoga u katedrali Svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić, istaknuvši da „sve svete slavimo kako bismo po primjerima njihova života i mi pronašli put koji vodi u vječnost“.

Nadbiskup Devčić: Ohrabruje činjenica da među svetima ima kršćana svih uzrasta i staleža

„Slavimo sve svete, tj. sve one koji su u životnoj borbi između dobra i zla, odlučno i do kraja dosljedno stali na Božju stranu, tj. bili su opredijeljeni za dobro, za ljubav, za opraštanje i milosrđe. U toj opredijeljenosti ništa ih nije moglo pokolebati: nikakve prijetnje, nikakva obećanja kojima bi ih se pokušalo privući na promjenu strane, čak ni muke kojima su bili podvrgavani sve do smrti“, rekao je riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodeći 1. studenoga svečano euharistijsko slavlje u povodu proslave svetkovine Svih svetih u župnoj crkvi Sv. Romualda i Svih Svetih na Kozali.

Nadbiskup Barišić: Slavlje Svih svetih plod je ljubavi Božje

„Slavimo svetkovinu Svih svetih, otajstvo naše vjere: ljubav Božju prema nama, radost spasenja naših dragih pokojnih i nas ovozemaljskih hodočasnika neba. Dok nebesnici obučeni u bijele haljine milosrdne Očeve ljubavi, stoje pred prijestoljem Božjim, mi hodočasnici u zajedništvu sa svima njima, okupljamo se oko oltara spasenja u istoj vjeri, nadi i ljubavi“, kazao je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić, predvodeći euharistijsko slavlje na svetkovinu Svih svetih, u petak 1. studenoga, na splitskom groblju Lovrinac.

Svi sveti u Ogulinu

Misno slavlje na blagdan Svih svetih predslavio je u Ogulinu u Crkvi sv. Jakova na istoimenom gradskom groblju župnik Župe sv. Križa vlč. Josip Štefančić, a glazbom je misu animirao župni zbor uz orguljsku pratnju Marije Kaurić.

1 2 3 4