Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svijecnica

Svijećnica – Dan posvećenog života u Požegi

Na blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu – Svijećnicu, 2. veljače redovnici i redovnice koji djeluju na području Požeške biskupije okupili su se u Požegi na proslavu Dana posvećenog života.

Prikazanje Gospodinovo u svetištu Gospe od Čudesa

Prikazanje Gospodinovo svečano je proslavljeno 2. veljače u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama. Središnju misu služio je čuvar oštarskog svetišta i mjesni župnik vlč. Mario Vazgeč.

Homilija nadbiskupa Kutleše na Svijećnicu

Homilija zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše na misi koju je predslavio na blagdan Prikazanja Gospodinova, ujedno Dan posvećenoga života, u petak 2. veljače 2024., u crkvi Majke Božje Lurdske u Zagrebu.

Blagdan Svijećnice i Dan posvećenog života u svetištu sv. Šime u Zadru

Blagdan Prikazanja Gospodinova i Dan posvećenog života svečano je proslavljen u svetištu sv. Šime u Zadru u petak, 2. veljače. Svečano večernje misno slavlje u crkvi sv. Šime u Zadru predvodio je o. Jeronim Marin, OSB, prior benediktinskog samostana na Ćokovcu i opat Slavenske benediktinske kongregacije.

Papina homilija na misi na XXVIII. Svjetski dan posvećenog života

Na blagdan Prikazanja Gospodinova 2. veljače 2024., kada se u Crkvi slavi Dan posvećenog života, papa Franjo je u bazilici svetog Petra slavio misu s članovima ustanova posvećenog života i družbi apostolskog života. Donosimo u cijelosti Papinu homiliju na misi na XXVIII. Svjetski dan posvećenog života.

Proslavljen Dan posvećenog života u Varaždinskoj biskupiji

Proslava Dana posvećenog života i blagdana Prikazanja Gospodinova održana je u petak, 2. veljače 2024. u Biskupskom ordinarijatu i katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Varaždinu, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

1 2 3 7