Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svijecnica

Zajednice „Vjera i svjetlo“ s područja Varaždinske biskupije proslavile Svijećnicu

Susret zajednica „Vjera i svjetlo“ koje djeluju na području Varaždinske biskupije imale su svoj susret na blagdan Svijećnice, u nedjelju 2. veljače u Čakovcu. Naime, blagdan Svijećnice ujedno je rođendan Zajednice te je običaj da svake godine nekoliko zajednica zajedno proslavi ovaj dan. U župnoj crkvi Svetog Nikole biskupa u Čakovcu okupile su zajednice koje djeluju u Đurđevcu/Kloštru Podravskom, Koprivnici i Čakovcu.

Središnja proslava Dana posvećenog života u zagrebačkoj katedrali

Svečano večernje euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali na XXIV. dan posvećenog života u nedjelju 2. veljače, blagdan Prikazanja Gospodinova - Svijećnicu, predvodio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško u koncelebraciji s tridesetak svećenika i provincijala redovničkih zajednica sa sjedištem u Zagrebu.

Svijećnica – Dan posvećenog života u Požegi

Na blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu, 2. veljače, redovnice i redovnici koji djeluju na području Požeške biskupije okupili su se u Požegi na proslavu Dan posvećenog života.

Proslava Svijećnice u zagrebačkoj katedrali

„Dragi redovnici i redovnice, vraćajući se na početak svoga poziva sigurno ćete otkriti isti osjećaj pouzdanja u Gospodina. On je izvorište oduševljenja“, poručio je u subotu 2. veljače pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško na središnjoj svečanoj euharistiji u prvostolnici u Zagrebu u povodu blagdana Prikazanja Gospodinovog kojeg Crkva slavi kao Dan posvećenog života.

Blagdan Svijećnice u Oštarijama

U svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina u subotu 2. veljače tradicionalno je svečano obilježen blagdan Prikazanja Gospodinova ili Svijećnica, odnosno Prva svetica kako ga zovu u ovom kraju i marijanskom svetištu.

Proslava Svijećnice i Dan posvećenog života u Đakovu

Blagoslovom svijeća započelo je svečano večernje misno slavlje u đakovačkoj prvostolnici, koje je 2. veljače, na blagdan Prikazanja Isusova u hramu – Svijećnicu i Dan posvećenog života uz đakovačko-osječkog nadbiskupa Đuru Hranića predvodio umirovljeni nadbiskup Marin Srakić, koji je toga dana proslavio imendan. Misnom slavlju nazočile su brojne sestre sv. Križa, koje su tijekom misnog slavlja obnovile zavjete, a nakon pričesti zapjevale pjesmu Pjevaj Bogu zavjet svet.

Proslava Dana osoba posvećenog života u varaždinskoj katedrali

Tradicionalni susret redovnika i redovnica s područja Varaždinske biskupije održan je na blagdan Prikazanja Gospodnjega - Svijećnicu, u subotu 2. veljače, kada Crkva slavi Dan osoba posvećena života. Susret je započeo u Biskupskom ordinarijatu predavanjem redovnika Družbe Isusove, prof. dr. sc. Nike Bilića na temu „Božji poziv u Svetom pismu“.

Proslava Dana posvećenog života u Rijeci

U povodu blagdana Svijećnice ili Prikazanja Gospodnjega u Hramu koji je ujedno i Dan posvećenog života, redovnice i redovnici te članovi družbi apostolskog života i svjetovnih institucija okupili su se u subotu 2. veljače na svečanom slavlju pjevane Večernje u katedrali sv. Vida.

1 2