Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svijecnica

Grkokatolička župa Jastrebarsko svečano proslavila Svijećnicu

U grkokatoličkog župi Preobraženja Gospodnjega u Jastrebarskom, gdje se od 2013. godine čuva dijelić relikvije sv. Šimuna Bogoprimca iz Zadra svečano je proslavljen blagdan Susreta u Hramu Gospoda Isusa Krista ili, kako ga zapadna tradicija naziva, Prikazanjem u Hramu – Svijećnicom.

Dan posvećenog života u Slavonskom Brodu i početak devetnice Gospi Lurdskoj

Blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnica i Dan posvećenog života proslavljeni su 2. veljače u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Toga je dana počela i devetnica Gospi Lurdskoj, koja se u toj crkvi slavi od 1892. kada su franjevci iz Lurda donijeli Gospin kip i blagoslovili ga.

Misa povodom Dana posvećenog života u Subotici

Dijecezanski upravitelj Subotičke biskupije mons. Ferenc Fazekas predslavio je na blagdan Prikazanja Gospodinova, kada se obilježava Dan posvećenog života, 2. veljače 2023., misu u franjevačkoj crkvi svetog Mihovila u Subotici, izvijestio je Tiskovni ured Subotičke biskupije.

Kliški uskoci hodočastili nebeskoj zaštitnici Gospi na Dobriću

Blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu – Kandeloru članovi Povijesne postrojbe „Kliški uskoci“ proslavili su 2. veljače 2023. tradicionalnim hodočašćem i misom u splitskoj crkvi Gospe od Dobrića koju je Splitsko-makarska nadbiskupija ustupila na korištenje Križevačkoj eparhiji.

Svijećnica – Dan posvećenog života u Požegi

Na blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu, 2. veljače redovnici i redovnice koji djeluju na području Požeške biskupije okupili su se u Požegi na proslavu Dana posvećenog života.

Imotski: Proslavljen Dan posvećenog života

Franjevci imotskoga samostanskog okružja, postulanti i časne sestre koje žive u Imotskom na blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu svečano su proslavili Dan posvećenog života euharistijskim slavljem u četvrtak 2. veljače u crkvi sv. Frane u Imotskom.

Argumenti HKR-a o posvećenom životu

Zašto je blagdan Svijećnice odabran kao Dan osoba posvećenog života? Kako prepoznati da se radi o duhovnom pozivu? Koliko se promijenio profil redovničkih kandidata nekada i danas te kako „reklamirati” posvećeni život? Odgovori na ova i druga pitanja traženi su u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija u kojima su 2. veljače

1 2 3 5