Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svjetski-dan-bolesnika

Članovi osječkog HKDMST-a proslavili 30. svjetski dan bolesnika

Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara (HKDMST) – ogranak Osijek  uz obilježavanje 30. svjetskog dana bolesnika organiziralo je u srijedu, 16. veljače u pastoralnim prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku tradicionalan susret svojih članova te ostalih zainteresiranih medicinskih sestara i tehničara, uz dva prigodna predavanja.

U Strumici proslavljen Svjetski dan bolesnika

U povodu obilježavanja Svjetskog dana bolesnika skopski biskup i strumičko-skopski eparh Kiro Stojanov je u nedjelju 13. veljače 2022. u strumičkoj katedrali služio svetu arhijerejsku liturgiju.

Pula: Tradicionalna proslava blagdana Gospe Lurdske

Blagdan Gospe Lurdske i, ove godine 30. svjetski dan bolesnika, proslavljen je tradicionalno svečano u pulskom samostanu sv. Franje Asiškog u petak 11. veljače. Euharistijsko slavlje i ove je godine predvodio porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan.

U Sisku proslavljen Svjetski dan bolesnika

Svjetski dan bolesnika proslavljen je u subotu 12. veljače u Sisku, a ove je godine zbog epidemiološke situacije izostao tradicionalni posjet biskupa bolnicama, ali je ipak toj prigodi u bazilici sv. Kvirina održano misno slavlje na kojem su bili ravnatelji i osoblje zdravstvenih ustanova s područja biskupije.

Blagdan Gospe Lurdske u Trogiru

Blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika svečano je 12. veljače proslavljen u Kažotićevu nacionalnom svetištu i crkvi svetog Dominika u Trogiru.

Svjetski dan bolesnika proslavljen u Zagrebu

U organizaciji Povjerenstva za medicinske sestre članice redovničkih ustanova u subotu 12. veljače u dvorani Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica u Zagrebu proslavljen je Svjetski dan bolesnika.

Obilježen Svjetski dan bolesnika na HKS-u

Klub studenata Odjela za sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta Nutrix i Odjel za sestrinstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS) zajedno s Hrvatskim katoličkim liječničkim društvom i Hrvatskim katoličkim društvom medicinskih sestara i tehničara euharistijskim slavljem u Sveučilišnoj kapeli HKS-a proslavili su u petak 11. veljače Svjetski dan bolesnika.

Biskup Glasnović na Dan bolesnika posjetio Opću bolnicu Dubrovnik

Na blagdan Gospe Lurdske i 30. Svjetski dan bolesnika, 11. veljače, dubrovački biskup Roko Glasnović posjetio je Opću bolnicu Dubrovnik gdje je slavio misu u bolničkoj kapeli u koncelebraciji s bolničkim kapelanima don Miroslavom Karatovićem i don Jerkom Banom.

1 2 3 6