Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svjetski-dan-misija

Papina poruka za Svjetski dan misija 2024.

Donosimo u cijelosti poruku pape Franje za 98. Svjetski dan misija koji će se slaviti 20. listopada 2024. na temu: »Pođite i pozovite sve na gozbu« (usp. Mt 22, 9).

Objavljena Papina poruka za Svjetski dan misija

Misijsko poslanje Crkve – koje je za dobrobit svih – zahtijeva sudjelovanje svakoga od nas, poručuje papa Franjo u svojoj poruci za Svjetski dan misija 2024., pod naslovom "Pođite i pozovite sve na gozbu" (usp. Mt 22, 9), objavljena 2. veljače.

Misijska akademija upriličena u šalatskom sjemeništu

Misijska akademija u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu održana je u subotu 21. listopada 2023., dan uoči Misijske nedjelje, u organizaciji Ravnateljstva Papinskih misijskih djela u Zagrebačkoj nadbiskupiji

Papin Angelus u nedjelju 22. listopada

Papa Franjo je u nedjelju, 22. listopada s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Prvi Misijski laboratorij

U povodu Svjetskog dana misija, u četvrtak 26. listopada, Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj organizira u Zagrebu prvi Misijski laboratorij.

Poruka biskupa Petanjka za Svjetski dan misija 2023.

Predsjednik Vijeća za misije Hrvatske biskupske konferencije krčki biskup Ivica Petanjak uputio je na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, 8. rujna 2023. poruku za 96. Svjetski dan misija, koju prenosimo u cijelosti iz Animacijskih materijala Papinskih misijskih djela.

»Žar u srcu, noge na putu« (usp. Lk 24, 13-35)

Svjetski dan misija slavi se ove godine u nedjelju 22. listopada. Tim povodom papa Franjo uputio je poruku na temu »Žar u srcu, noge na putu« (usp. Lk 24, 13-35) koju donosimo u cijelosti.

1 2 3 4