Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svjetski-dan-misija

Svjetski dan misija u Vođincima

U Župi Vođinci u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji u nedjelju 24. listopada svečano je obilježen Svjetski dan misija. Uoči proslave Dana održano je misijsko bdjenje, a na Misijsku nedjelju klanjanje pred Presvetim i koncert. Prikupljena milostinja na dvjema misama bila je namijenjena misijama.

Mons. Uzinić u Rijeci na Svjetski dan misija: Ne možemo sa sebe sprati odgovornost za događaje u svijetu

I danas postoje "periferije" na kojima "slijepi Bartimej" vapi i viče. Možemo ih prepoznati u misijskih zemljama, ali i braći i sestrama koji su nam blizu, ali smo se mi ogradili ravnodušnošću, kazao je riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić predvodeći svečano liturgijsko slavlje u crkvi Uznesenja BDM u Rijeci u nedjelju 24. listopada u povodu Svjetskog dana misija.

Papin apel za zaštitu migranata u Libiji

Sveti Otac je nakon molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju 24. listopada na Trgu svetoga Petra izrazio blizinu tisućama migranata, izbjeglica i onima kojima je potrebna zaštita u Libiji, prenijela je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Materijali Papinskih misijskih djela uz Svjetski dan misija

Papinska misijska djela objavila su prigodne materijale - plakat i brošuru - u povodu Svjetskoga dana misija koji se obilježava u nedjelju 24. listopada pod geslom „Ne možemo ne govoriti o onome što vidjesmo i čusmo“ (Dj 4, 20).

1 2 3