Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svjetski-dan-misija

Objavljena Papina poruka za Svjetski dan misija 2022.

Na svetkovinu Bogojavljenja Gospodinova kada se slavi misijski dan Djela svetog Djetinjstva 6. siječnja objavljena je poruka pape Franje za sljedeći Svjetski dan misija s temom „Bit ćete mi svjedoci“ koji će biti proslavljen pretposljednju nedjelju u listopadu, izvijestila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Svjetski dan misija u Vođincima

U Župi Vođinci u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji u nedjelju 24. listopada svečano je obilježen Svjetski dan misija. Uoči proslave Dana održano je misijsko bdjenje, a na Misijsku nedjelju klanjanje pred Presvetim i koncert. Prikupljena milostinja na dvjema misama bila je namijenjena misijama.

Mons. Uzinić u Rijeci na Svjetski dan misija: Ne možemo sa sebe sprati odgovornost za događaje u svijetu

I danas postoje "periferije" na kojima "slijepi Bartimej" vapi i viče. Možemo ih prepoznati u misijskih zemljama, ali i braći i sestrama koji su nam blizu, ali smo se mi ogradili ravnodušnošću, kazao je riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić predvodeći svečano liturgijsko slavlje u crkvi Uznesenja BDM u Rijeci u nedjelju 24. listopada u povodu Svjetskog dana misija.

Papin apel za zaštitu migranata u Libiji

Sveti Otac je nakon molitve Anđeo Gospodnji u nedjelju 24. listopada na Trgu svetoga Petra izrazio blizinu tisućama migranata, izbjeglica i onima kojima je potrebna zaštita u Libiji, prenijela je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

1 2 3