Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svjetski-dan-mladih

Papa ohrabrio mlade da budu radosni protagonisti u životu Crkve

Nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja u nedjelju 26. studenoga, papa Franjo molio se za ukrajinski narod koji je u subotu 26. studenoga obilježio spomendan Holodomora te je istaknuo zahvalnost Bogu za primirje između Izraela i Palestine, objavio je Vatican News.

Seulski nadbiskup: „Svjetski dan mladih 2027. ponudit će novo iskustvo zajedništva u Kristu”

Na kraju mise Svjetskog dana mladih u nedjelju, 6. kolovoza, papa Franjo najavio je da će južnokorejski Seul biti domaćin sljedećeg Svjetskog dana mladih 2027. godine. Nadbiskup Peter Chung Soon-Taick iz Seula zato je u razgovoru s novinarkom Vatican News Francescom Merlo izrazio svoju radost i nadu zbog najave da će upravo njegova nadbiskupija biti domaćin Svjetskog dana mladih 2027. godine.

Papina konferencija za medije na povratku iz Lisabona: „U Fatimi sam u tišini molio za mir”

U zrakoplovu na povratku iz Lisabona 6. kolovoza papa Franjo je novinarima objasnio zašto je u svetištu u Fatimi odlučio moliti u tišini i zašto je pred mladima odlučio ostaviti pripremljene govore te razgovarati s njima. Ponovno je istaknuo „nultu toleranciju” prema zlostavljanju maloljetnika te objasnio razloge putovanja u Marseille. Također je ponovio da je Crkva otvorena svima pa i onima koji ne mogu primiti neke sakramente, prenosi Vatican News.

Papa zahvalio Gospi za apostolsko putovanje u Portugal

Papa Franjo, nakon povratka iz Portugala, s 42. apostolskog putovanja, pohodio je u ponedjeljak 7. kolovoza 2023. ujutro rimsku baziliku Svete Marije Velike i pomolio se pred Marijinom ikonom Spasa puka rimskoga, jednim od simbola 37. Svjetskog dana mladih u Lisabonu, izvijestio je Vatican News.

Papa otputovao iz Portugala

Portugalski predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa zajedno s političkim i crkvenim izaslanstvom bio je u nedjelju 8. kolovoza navečer u lisabonskoj zračnoj luci Figo Maduro na svečanosti ispraćaja pape Franje na završetku njegovog 42. apostolskog putovanja za Svjetski dan mladih 2023. godine.

Papa se susreo s volonterima Svjetskog dana mladih

U svom posljednjem susretu s mladima u Lisabonu u nedjelju 6. kolovoza poslijepodne, papa Franjo susreo se s 25 tisuća volontera Svjetskog dana mladih kako bi im izrazio zahvalnost na velikodušnosti, služenju i vjeri. Volonteri dolaze iz cijelog svijeta i predstavljaju više od 150 zemalja.

1 2 3 10