Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svjetski-dan-siromaha

Apel iz Caritasove socijalne samoposluge

Caritas Zagrebačke nadbiskupije povodom 17. listopada, Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, poziva proizvođače i trgovačke lance da donacijama prehrambenih i higijenskih proizvoda pomognu rad socijalne samoposluge te tako iskažu odgovornost i solidarnost s onima koji su u nevolji.

Na Svjetski dan siromaha biskup Škvorčević krstio tri djevojčice i posjetio dvije siromašne obitelji u Voćinu

Svjetski dan siromaha, pretposljednju nedjelju liturgijske godine, 17. studenoga, požeški biskup Antun Škvorčević proveo je u župi Voćin. Prije podne predvodio je u župnoj crkvi euharistijsko slavlje, a u popodnevnim satima posjetio je dvije siromašne obitelji. Tijekom euharistijskog slavlja krstio je tri djevojčice iz skromnih obitelji: Nikol, osmo dijete Joze i Marije Tunić; Nikolinu, peto dijete Pere i Evice Đorđević te Anamariju, treće dijete Anđelka i Vesne Jaković.

Papa Franjo: Siromasi nas vode Gospodinu

Pomažem li nekome od koga ne mogu očekivati ništa? Imam li kao kršćanin barem jednog prijatelja siromaha? Ta je pitanja papa Franjo postavio vjernicima u propovijedi tijekom mise koju je slavio 17. studenoga u bazilici Sv. Petra u prigodi obilježavanja trećeg Svjetskog dana siromaha.

Obilježavanje Drugoga svjetskoga dana siromaha u organizaciji Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije

Obilježavanje Drugoga svjetskoga dana siromaha pod geslom „Jadnik vapi, a Gospodin ga čuje“ (Ps 34, 7). Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije organizirao je 19. studenoga u Caritasovim Pučkim kuhinjama u Osijeku, Slavonskom Brodu, Vinkovcima i Vukovaru te u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika u Osijeku, a u utorak 20. studenoga i u Caritasovom Centru za majku i dijete u Osijeku.

U Zagrebu niz prigodnih aktivnosti za Svjetski dan siromaha

Ovogodišnji, Drugi svjetski dan siromaha, Caritas Zagrebačke nadbiskupije obilježio je prigodnim aktivnostima koje je proveo 16. studenoga u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, Hrvatskom mrežom za beskućnike i Katoličkom udrugom »Kap dobrote«.

Najavljen program obilježavanja Svjetskoga dana siromaha u Rijeci

Karitativne ustanove Riječke nadbiskupije koje kontinuirano godinama skrbe za potrebite u nedjelju 18. studenoga, na Svjetski dan siromaha, organiziraju misno slavlje i ručak za potrebite, program koji je najavljen na konferenciji za novinare u petak 16. studenoga u Informativnom centru Grada Rijeke.