Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: svjetski-dan-siromaha

Izlet u Ston osoba s invaliditetom

Potaknuti iskustvom druženja djelatnika i volontera Caritasa Dubrovačke biskupije s osobama s invaliditetom u Tjednu biskupijskog Caritasa, kao i stalnim poticajima pape Franje za posvećivanje pažnje osobama na marginama društva i prepoznavanje novih oblika siromaštva, dubrovački Caritas je uz 7. Svjetski dan siromaha organizirao u ponedjeljak 20. studenog izlet u Ston.

Bogoslovi pohodili samostan misionarki ljubavi na Svjetski dan siromaha

Zajednica Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa, predvođena rektorom preč. Željkom Faltakom, te odgojiteljima vlč. Josipom Đurinom, vlč. Tonijem Potrebićem i duhovnikom vlč. Ivanom Grbešićem, posjetila je 19. studenog, na Svjetski dan siromaha, samostan u Jukićevoj ulici u Zagrebu gdje djeluju misionarke ljubavi, objavljeno je na mrežnim stranicama Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa.

Austrija: Napori Caritasa u suzbijanju siromaštva

Crkva je u nedjelju, 19. studenoga po sedmi put proslavila Svjetski dan siromaha. U austrijskim župama održana je tradicionalna „Elisabethsammlung“ za Caritasovu tuzemnu pomoć, a u katoličkim biskupijama u zemlji održane su i brojne druge inicijative solidarnosti, izvijestio je Vatican News.

Papa Franjo ručao sa siromasima u Vatikanu

Papa Franjo je na Svjetski dan siromaha, 19. studenog 2023. nakon nedjeljnog Angelusa, ručao u dvorani Pavla VI. u Vatikanu sa siromasima i njihovim prijateljima, izvijestio je Vatican News.

Nadbiskup Kutleša pohodio Caritasovo prihvatilište za beskućnike

Uoči Svjetskog dana siromaha, koji se obilježava 19. studenoga, te u okviru proslave 90. obljetnice Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša pohodio je u nedjelju 12. studenoga Caritasovo prihvatilište za beskućnike u zagrebačkom Sesvetskom Kraljevcu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Papina poruka za Svjetski dan siromaha 2023.

»Ne okreći lica od siromaha« (Tob 4, 7) tema je Papine poruke za 7. Svjetski dan siromaha koji se slavi 19. studenoga 2023. Donosimo u cijelosti prijevod Papine poruke.

1 2 3 5