Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: taize

Taizé ponovno otvoren za mlade

Ekumenska zajednica iz Taizéa priopćila je kako od 14. lipnja mladi ponovno mogu dolaziti na susrete u to francusko mjesto, prenio je Kathpress.

Papa mladima na Taizèovu susretu: Mnogo se može naučiti od onih koji su ostali vjerni Kristu

Papa Franjo uputio je poruku sudionicima 42. ekumenskog novogodišnjeg susreta mladih koji počinje u subotu 28. prosinca u Wrocławu na jugozapadu Poljske. Kao i svake godine, organizira ga ekumenska zajednica iz Taizèa, a trajat će do 1. siječnja. Tema ovogodišnjega susreta, na kojem sudjeluje oko 15.000 osoba je „Uvijek na putu, nikad iskorijenjeni“, prenosi Vatican News.

Susret mladih kršćana i muslimana u Taizéu

U ekumenskoj zajednici iz Taizea održan je 23. i 24. kolovoza susret prijateljstva između mladih kršćana i muslimana. U tom mjestu u francuskoj pokrajini Burgundiji okupili su se djevojke i mladići u dobi između 18 i 35 godina.

Započeo ekumenski susret mladih u Madridu

U Madridu je u petak 28. prosinca počeo 41. europski susret mladih u organizaciji zajednice iz Taizea na kojem se do Nove godinu očekuje oko 15. 000 mladih iz cijele Europe. Pridošlu mladež pozdravio je prior ekumenske zajednice brat Alois, istaknuvši vrednote gostoprimstva.

Papina poruka mladima na Europskom susretu Zajednice iz Taizea

Budite bliski ovom ranjenom čovječanstvu i onima koji su odbačeni i isključeni, maleni i siromašni, potaknuo je papa Franjo u poruci, koju je potpisao njegov državni tajnik kardinal Pietro Parolin, upućenoj mladima okupljenima u Madridu na 41. europskom susretu ekumenske Zajednice iz Taizea. Na susretu, koji se održava od 28. prosinca do 1. siječnja sljedeće godine, sudjeluje 15.000 mladih.

1 2