Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: taize

Taize: Jedinstvo kršćana važnije je nego ikada

Težnja za jedinstvom nije svrha sama po sebi već svjedočenje Evanđelja i čimbenik mira za cijelo čovječanstvo, poručio je 20. kolovoza, na 80. obljetnicu utemeljenja ekumenske zajednice iz Taizea, njezin prior brat Alois u razgovoru za vatikanski poluslužbeni list L'Osservatore Romano.

Taizé ponovno otvoren za mlade

Ekumenska zajednica iz Taizéa priopćila je kako od 14. lipnja mladi ponovno mogu dolaziti na susrete u to francusko mjesto, prenio je Kathpress.

Papa mladima na Taizèovu susretu: Mnogo se može naučiti od onih koji su ostali vjerni Kristu

Papa Franjo uputio je poruku sudionicima 42. ekumenskog novogodišnjeg susreta mladih koji počinje u subotu 28. prosinca u Wrocławu na jugozapadu Poljske. Kao i svake godine, organizira ga ekumenska zajednica iz Taizèa, a trajat će do 1. siječnja. Tema ovogodišnjega susreta, na kojem sudjeluje oko 15.000 osoba je „Uvijek na putu, nikad iskorijenjeni“, prenosi Vatican News.

Susret mladih kršćana i muslimana u Taizéu

U ekumenskoj zajednici iz Taizea održan je 23. i 24. kolovoza susret prijateljstva između mladih kršćana i muslimana. U tom mjestu u francuskoj pokrajini Burgundiji okupili su se djevojke i mladići u dobi između 18 i 35 godina.

1 2