Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: taize

Sinodalno ekumensko bdjenje 30. rujna bit će molitva za jedinstvo u Crkvi

Inicijativa „Together – okupljanje naroda Božjega“ u okviru koje će 30. rujna 2023., uoči skupštine Biskupske sinode o sinodalnosti u listopadu, biti održano bdjenje, predstavljena je u ponedjeljak 23. siječnja u Tiskovnom uredu Svete Stolice, izvještava Antonella Palermo za Vatican News.

Na susretu mladih Taizéa očekuju se i brojni Ukrajinci

Grad Rostock na istoku Njemačke bit će od srijede 28. prosinca domaćin tradicionalnog europskog susreta mladih Taizéa, a ove godine unatoč ratu u Ukrajini najavljen je dolazak i oko 300 mladih Ukrajinaca, objavio je Kathpress.

Bratstvo iz Taizea želi se boriti protiv duhovničkog i seksualnog zlostavljanja

Godine 2019. otkriveno je da su i neki članovi Bratstva iz Taizea počinili seksualne napade. „To što se dogodilo za nas je neprihvatljivo i skandalozno te nas štiti od bilo kakvog idealiziranja naše zajednice“, istaknuo je voditelj zajednice brat Alois Löser, prenosi Katholische Nachrichten-Agentur (KNA).

Taizeovski molitveni susret i brat Ulrich na Relji u Zadru

Brat Ulrich iz taizeovske redovničke zajednice pohodio je u srijedu 19. listopada Župu sv. Ivana na Relji u Zadru. Prije molitvenog susreta na taizeovski način u župnoj crkvi, brat Ulrich predstavio je djelovanje zajednice iz Taizea.

Predavanje brata Ulricha iz zajednice u Taizéu na KBF-u u Zagrebu

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u ponedjeljak 17. listopada, predavanje o temi „Narav, poslanje, život i djelovanje zajednice iz Taizéa u Crkvi“, održao je brat Ulrich iz ekumenske redovničke zajednice u Taizéu u Francuskoj.

Nadbiskup Hranić i brat Ulrich na taizeovskom susretu u Osijeku

U osječkoj Župi sv. Ćirila i Metoda u utorak 11. listopada održan je susret na temu „Da svi budu jedno”, kojega je predvodio brat Ulrich iz Taizéa, a s njime i đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, koji je i sam sudjelovao na takvom susretu u Taizéu.

1 2 3