Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: talijanska-biskupska-konferencija

Talijanski biskupi: Poštujte, branite, volite i služite životu

Sloboda, život i odgovornost, teme su poruke Talijanske biskupske konferencije prigodom 43. nacionalnog dana za život koji će se održati 7. veljače iduće godine. Biskupi se propituju o značenju slobode, počevši od vremena pandemije koju proživljavamo i koja nas je prisilila na ograničenja i udaljenosti, prenosi hrvatski ured Vatican Newsa u subotu 5. prosinca.

Papa Franjo: Bez vode nema ni života

Sveti Otac Franjo pridružio se u nedjelju 8. studenoga talijanskim biskupima u njihovu pozivu na zaštitu vode kao općeg dobra te za njezinu poštenu raspodjelu. Naime, na prijedlog Talijanske biskupske konferencije u Italiji se svake godine na ovaj datum obilježava dan posvećen drugoj temi, ove godine talijanski biskupi su odlučili da tema bude “Voda, blagoslov zemlje”, javlja Vatican News.

Hospitaliziran kardinal Bassetti zaražen koronavirusom

Predsjednik Talijanske biskupske konferencije i nadbiskup Perugie i Città della Pieve kardinal Gualtiero Bassetti hospitaliziran je u subotu ujutro 31. listopada, priopćila je Talijanska biskupska konferencija (CEI).

Talijanska biskupska konferencija darovala respiratore Tanzaniji

Zahvaljujući financijskoj pomoći Talijanske biskupske konferencije, Tanzanijska biskupska konferencija isporučila je respiratore za teže oboljele od bolesti Covid-19 u nekoliko katoličkih bolnica u toj zemlji, objavio je blog Udruge članova biskupskih konferencija Istočne Afrike (AMECEA), a prenio Vatican News.

Talijanski biskupi financiraju nove projekte u zemljama Trećeg svijeta

Služba za karitativne intervencije u korist zemalja Trećeg svijeta Talijanske biskupske konferencije objavila je 1. lipnja kako je iz fonda, koji se financira zakonom „otto per mille“, u svibnju dodijeljeno više od 20 milijuna eura za 124 projekta u zemljama Trećeg svijeta.

Preminuo kardinal Renato Corti

U jutarnjim satima, 12. svibnja, u 84. godini života u Rhou, nedaleko Milana, u Zavodu svetih Ambrozija i Karla preminuo je talijanski kardinal Renato Corti, objavio je Vatican News, a prenosi Nedjelja.

Fra Marco Tasca imenovan novim nadbiskupom Genove

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 8. svibnja da je papa Franjo prihvatio odreknuće od službe kardinala Angela Bagnasca te imenovao fra Marca Tascu novim nadbiskupom i metropolitom Genove.

1 2