Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: talijanska-biskupska-konferencija

Talijanska biskupska konferencija najavila izvješće o zlostavljanjima

Kardinal Matteo Zuppi na prvoj konferenciji za novinare kao predsjednik talijanskih biskupa u petak 27. svibnja iznio je detalje izvješća talijanske Crkve o preventivnim aktivnostima i slučajevima naznačenih ili prijavljenih zlostavljanja, ali i analizu podataka o navodnim ili utvrđenim zločinima koje su počinili klerici od 2000. do 2021. godine. Objava izvješća zakazana je za 18. studenoga, izvijestio je Vatican News.

Talijanski Ustavni sud odbio referendum o eutanaziji

Talijanska biskupska konferencija pozdravila je odluku Ustavnoga suda koji je 15. veljače odbacio prijedlog inicijative „Liberi fino alla fine“ za referendum o legalizaciji potpomognutoga samoubojstva, prenosi Vatican News.

Kardinal Bassetti negativan na koronavirus

Kardinal Gualtiero Bassetti, nadbiskup Perugie-Città della Pieve i predsjednik Talijanske biskupske konferencije (CEI), negativan je na koronavirus, objavila je 3. siječnja agencija SIR.

Kardinal Bassetti ponovno pozitivan na koronavirus

Predsjednik Talijanske biskupske konferencije (CEI) i nadbiskup Perugie i Città della Pievea kardinal Gualtiero Bassetti, nakon što je krajem 2020. prebolio koronavirusnu bolest, ponovno je pozitivan na koronavirus, objavila je 25. prosinca 2021. Agencija SIR.

Papa otvorio 75. izvanredno opće zasjedanje Talijanske biskupske konferencije

U ponedjeljak popodne, nakon što je napustio Dom svete Marte, papa Franjo odvezao se do hotela Ergife Palace u Rimu gdje je u 16 sati, na strogo privatnom sastanku s talijanskim biskupima, otvorio 75. izvanredno opće zasjedanje Talijanske biskupske konferencije (CEI) koje se održava od 22. do 25. studenoga na temu „Sinodalni put Crkve u Italiji“ započet u svibnju prošle godine, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

U Italiji sve manje bogoslova

Podaci izvješća Talijanske biskupske konferencije pokazuju da je u samo deset godina pad zvanja dosegao 28 posto, u pedeset godina broj bogoslova se više nego prepolovio, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

1 2 3