Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: talijanska-biskupska-konferencija

Papa Franjo će u srpnju u Trstu zatvoriti Socijalni tjedan katolika u Italiji

Papa Franjo će u nedjelju, 7. srpnja 2024. godine zaključiti 50. Socijalni tjedan katolika u Trstu, kazao je u srijedu, 24. siječnja 2024., u završnom priopćenju zasjedanja Stalnoga vijeća Talijanske biskupske konferencije, generalni tajnik nadbiskup Cagliarija mons. Giuseppe Salvatore Baturi, izvijestio je Vatican News.

Objavljen priručnik „Početna formacija u vremenu zlouporaba i zlostavljanja“

Nakon dva priručnika za učitelje, odgojitelje i pastoralne radnike pod nazivima „Rane zlostavljanja“ i „Primjeri dobre prakse za prevenciju i zaštitu maloljetnikâ u župi“, Hrvatska biskupska konferencija objavila je početkom 2024. na svojim mrežnim stranicama još jedan ranije najavljen prijevod usvojenog priručnika Talijanske biskupske konferencije (CEI) pod nazivom: „Početna formacija u vremenu zlouporaba i zlostavljanja“.

Predsjednik Italije i talijanski biskupi uputili rođendansku čestitku Papi

Papa Franjo u nedjelju 17. prosinca navršava 87 godina. Za rođendan su mu poslane brojne čestitke iz Crkve i svijeta, među kojima su one talijanskog predsjednika Sergia Mattarelle i predsjednika Talijanske biskupske konferencije bolonjskog nadbiskupa kardinala Mattea Marije Zuppija, izvijestio je Vatican News.

Papa o zlostavljanju: Ne može se prihvatiti nikakva šutnja i prikrivanje

Papa Franjo je u subotu, 18. studenog 2023., primio u audijenciju sudionike susreta koji je organizirala Talijanska biskupska konferencija o zaštiti maloljetnika i ranjivih osoba te primio rezultate istrage o aktivnostima službi i teritorijalnih centara za slušanje, izvijestio je Vatican News.

Zaključena generalna skupština Talijanske biskupske konferencije

Talijanska biskupska konferencija (CEI) zaključila je 16. studenog 78. izvanrednu generalnu skupštinu u Asizu. Tim je povodom održana konferencija za medije te se predsjednik CEI-ja bolonjski nadbiskup kardinal Matteo Zuppi osvrnuo na nove podatke glede zaštite maloljetnika i odraslih osoba u Italiji, izvještava novinska agencija SIR.

U Firenci održano Mediteransko vijeće mladih

Mediteransko vijeće mladih održano je u Firenci od 10. do 16. srpnja 2023. kao projekt Talijanske biskupske konferencije i ciljani projekt susreta biskupa mediteranskih zemalja održanog u Firenci u veljači 2022. godine.

Beograd: Potpredsjednik Talijanske BK susreo se s patrijarhom Porfirijem

Potpredsjednik Talijanske biskupske konferencije i biskup biskupije Cassano all'Jonio Francesco Savino susreo se u srijedu 5. srpnja s patrijarhom Srpske pravoslavne Crkve Porfirijem. Susret koji je održan u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu obilježen je duhom kršćanskog razumijevanja, izvijestio je Tiskovni ured biskupije Cassano all’Jonio.

1 2 3 5