Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: teolosko-pastoralni-tjedan-tpt

Zaključen 62. teološko-pastoralni tjedan

Na Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu plenarnom raspravom i zaključnim govorima u četvrtak 27. siječnja završio je 62. teološko-pastoralni tjedan.

TPT: Predavanje don Ivice Huljeva o župnicima u promjeni epohe

Biskupski vikar za otok Brač i župnik u Pučišćima don Ivica Huljev, mag. theol. održao je predavanje „Župnik u promjeni epohe“ na 62. teološko-pastoralnom tjednu u četvrtak 27. siječnja u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu.

TPT: Predavanje dr. sc. Smoljo-Dobrovoljski i mr. Karla Šimeka

Doc. dr. sc. Sanda Smoljo-Dobrovoljski i Karlo Šimek, mag. theol. i mag. pshyc. s Katedre za filozofiju Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pripremili su predavanje „Zdrava integracija psihoseksualne i duhovne dimenzije u svećeničkom životu - Implikacije psihoseksulane i duhovne nezrelosti u pastoralno-odgojnom radu svećenika“ izloženo na 62. teološko-pastoralnom tjednu u četvrtak 27. siječnja u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu.

TPT: Dr. sc. Filipović o ženama u dušobrižništvu

Pročelnica Katedre religijske pedagogije i katehetike na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ana s. Thea Filipović održala je predavanje „Žene u dušobrižništvu – prema sinodalnoj Crkvi“ na 62. teološko-pastoralnom tjednu u četvrtak 27. siječnja u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu.

TPT: Predavanje prof. dr. Ante Crnčevića

Posljednjeg dana 62. teološko-pastoralnog tjedna, u četvrtak 27. siječnja 2022., fra prof. dr. Ante Crnčević održao je predavanje „Svećenik u službi posvećenja Božjega naroda: protiv banalizacije svetoga i sakralizacije profanoga“.

TPT: Predavanje doc. dr. Daniela Patafte o svećeničkom identitetu u povijesti

U okviru programa 62. teološko-pastoralnog tjedna, u srijedu 25. siječnja 2025. u Zagrebu, predavanje „Svećenički identitet u raskoraku između lojalnog državnog službenika i navjestitelja spasenja od 18. do kraja 20. stoljeća“ od 18. do kraja 20. stoljeća održao je fra doc. dr. Daniel Patafta, OFM.

TPT: Predavanja dr. sc. Pehar i dr. sc. Rađe

Izv. prof. dr. s. Marija Pehar održala je predavanje „Zajedništvo među službama i karizmama u Crkvi: odraz zajedništva Presvetog Trojstva“, a dr. sc. Jakov Rađa govorio je o temi „Svećenik kao čovjek Crkve: Vir ecclesiasticus“ u prijepodnevnom dijelu drugoga dana 62. teološko-pastoralnog tjedna u srijedu 26. siječnja u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu.

Uvodna riječ kardinala Bozanića na otvorenju 62. TPT-a

Uvodna riječ velikog kancelara Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučlišta u Zagrebu zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića na otvorenju 62. teološko-pastoralnog tjedna, u utorak 25. siječnja 2022. na Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu.

TPT: „Svećeništvo između Istoka i Zapada: različiti pogledi isti duh“

Na 62. teološko-pastoralnom tjednu u Zagrebu o preobrazbi svećeništva u promjeni epohe mr. sc. o. Srećko Rimac održao je predavanje „Svećeništvo između Istoka i Zapada: različiti pogledi isti duh“, istaknuvši da se može reći da istok i zapad imaju zajednički nauk o sakramentu svetoga reda.

TPT: Predavanja doc. dr. Barščevskoga i doc. dr. Kneževića

U poslijepodnevnom radu 62. TPT-a u Zagrebu o „Službi svećenika u svećeničkom narodu“ govorio je doc. dr. sc. Taras Barščevski, a o „Sakramentu krštenja – sakramenta svetog reda: odnosu ministerijalnog svećeništva i krsnog svećeništva“ doc. dr. sc. Josip Knežević.

1 2 3