Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: timothy-radcliffe

Timothy Radcliffe: „Duh Istine“

Donosimo cjelovite tekstove duhovnih razmatranja koja je dominikanski brat i bivši poglavar Reda propovjednika Timothy Radcliffe održao sudionicima opće skupštine Biskupske sinode, okupljenima na duhovnoj obnovi u „Fraterna Domus“ u Sacrofanu. Posljednja šesta meditacija, izrečena u utorak 3. listopada 2023., nosi naslov „Duh Istine“.

Timothy Radcliffe: „Autoritet“

Donosimo cjelovite tekstove duhovnih razmatranja koja je dominikanski brat i bivši poglavar Reda propovjednika Timothy Radcliffe održao sudionicima opće skupštine Biskupske sinode, okupljenima na duhovnoj obnovi u „Fraterna Domus“, Sacrofano. Peta meditacija nosi naslov „Autoritet“, a izrečena je u utorak 3. listopada 2023. godine.

Timothy Radcliffe: „Razgovor na putu za Emaus“

Donosimo cjelovite tekstove duhovnih razmatranja koja je dominikanski brat i bivši poglavar Reda propovjednika Timothy Radcliffe održao sudionicima opće skupštine Biskupske sinode, okupljenima na duhovnoj obnovi u „Fraterna Domus“, Sacrofano. Četvrta meditacija nosi naslov „Razgovor na putu za Emaus“, a izrečena je u ponedjeljak 2. listopada 2023. godine.

Timothy Radcliffe: „Prijateljstvo“

Donosimo cjelovite tekstove duhovnih razmatranja koja je dominikanski brat i bivši poglavar Reda propovjednika Timothy Radcliffe održao sudionicima opće skupštine Biskupske sinode, okupljenima na duhovnoj obnovi u „Fraterna Domus“, Sacrofano. Treća meditacija nosi naslov „Prijateljstvo“, a izrečena je u ponedjeljak 2. listopada 2023.

Timothy Radcliffe: „Doma u Bogu i Bog doma u nama“

Donosimo cjelovite tekstove duhovnih razmatranja koja je dominikanski brat i bivši poglavar Reda propovjednika Timothy Radcliffe održao sudionicima opće skupštine Biskupske sinode, okupljenima na duhovnoj obnovi u „Fraterna Domus“, Sacrofano. Druga meditacija nosi naslov „Doma u Bogu i Bog doma u nama“, a izrečena je u nedjelju 1. listopada 2023. godine.

Timothy Radcliffe: „U nadi protiv svake nade“

Donosimo cjelovite tekstove duhovnih razmatranja koja je dominikanski brat i bivši poglavar Reda propovjednika Timothy Radcliffe održao sudionicima opće skupštine Biskupske sinode, okupljenima na duhovnoj obnovi u „Fraterna Domus“, Sacrofano. Prva meditacija nosi naslov „U nadi protiv svake nade“, a izrečena je u nedjelju ujutro, 1. listopada 2023. godine.

Pozdravni govor nadbiskupa Uzinića i prvo predavanje na 2. Mediteranskim teološkim susretima

Pozdravnim govorom riječkog nadbiskupa Mate Uzinića i predavanjem Timothyja Radcliffea, dominikanca i katoličkog svećenika s Oxforda o temi „Koliko bi katoličanstvo trebalo tvrditi da je univerzalno?“, u ponedjeljak 17. srpnja u Domu pastoralnih susreta u Lovranu službeno su započeli 2. Mediteranski teološki susreti koje organizira Riječka nadbiskupija o temi „Crkva ili sekta: između otvorenosti i ekskluzivnosti”.

Sinodalno ekumensko bdjenje 30. rujna bit će molitva za jedinstvo u Crkvi

Inicijativa „Together – okupljanje naroda Božjega“ u okviru koje će 30. rujna 2023., uoči skupštine Biskupske sinode o sinodalnosti u listopadu, biti održano bdjenje, predstavljena je u ponedjeljak 23. siječnja u Tiskovnom uredu Svete Stolice, izvještava Antonella Palermo za Vatican News.

Teolog Timothy Radcliffe dat će prve poticaje redovnoj skupštini Sinode

Glavni izvjestitelj Sinode o sinodalnosti luksemburški kardinal Jean-Claude Hollerich izvijestio je na tiskovnoj konferenciji u Rimu u ponedjeljak 23. siječnja da je papa Franjo zamolio poznatog engleskog propovjednika i autora Timothya Radcliffea (77) da predvodi dane razmatranja izvan Rima, čime će započeti sinodska skupština u prva tri dana listopada, prenosi kath.ch.