Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: tiskovni-ured-svete-stolice

Papa primio ukrajinskog predsjednika Zelenskog

Papa Franjo primio je u subotu 13. svibnja popodne u privatnu audijenciju ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. U 40-minutnom razgovoru bilo je riječi o humanitarnoj i političkoj situaciji u Ukrajini, izvijestio je Vatican News.

Papa Franjo teže prehlađen

Tiskovni ured Svete Stolice priopćio je u četvrtak 23. veljače da je, zbog teže prehlade pape Franje, otkazana audijencija s udrugom mladih YMCA (Young Men's Christian Association).

Sinodalno ekumensko bdjenje 30. rujna bit će molitva za jedinstvo u Crkvi

Inicijativa „Together – okupljanje naroda Božjega“ u okviru koje će 30. rujna 2023., uoči skupštine Biskupske sinode o sinodalnosti u listopadu, biti održano bdjenje, predstavljena je u ponedjeljak 23. siječnja u Tiskovnom uredu Svete Stolice, izvještava Antonella Palermo za Vatican News.

Papa Franjo primio u audijenciju predsjednika Republike Ekvador

Papa Franjo susreo se u subotu 21. siječnja u Apostolskoj palači s predsjednikom Republike Ekvador Guillermom Lassom Mendozom. Predsjednik se potom susreo s kardinalom državnim tajnikom i tajnikom za odnose s državama i međunarodnim organizacijama, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice, a prenosi Vatican News.

Papin posjet u Bahrein „dragocjeni korak na putu bratstva“

Uoči Papinog posjeta Bahreinu od 3. do 6. studenog, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni dao je pregled tog 39. apostolskog putovanja, koji ima cilj, kako je rekao, osnažiti međureligijski dijalog i ohrabriti lokalne katolike, izvještava Vatican News.

1 2 3