Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: tjedan-solidarnosti-i-zajednistva-s-crkvom-i-ljudima-u-bih

Središnje euharistijsko slavlje Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH

Središnja euharistija u povodu akcije Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini 2022.“ bit će slavljena na treću korizmenu nedjelju, Nedjelju solidarnosti, 20. ožujka u 10 sati u župnoj crkvi Sv. Ante Padovanskog u Bugojnu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Biskup Perić: Isus je došao da ljude pomiri, a ne da mržnju raspiri

Propovijed biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog mons. Ratka Perića na središnjem euharistijskom slavlju korizmene akcije Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“ koji se održao u župnoj crkvi sv. Mihovila u Drinovcima u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji na Treću korizmenu nedjelju 15. ožujka.

Izravan prijenos nedjeljne mise iz Drinovaca na HKR-u

U Drinovcima u BiH u nedjelju 15. ožujka središnje je euharistijsko slavlje "Tjedna solidarnosti 2020.". Izravan prijenos mise koja počinje u 10 sati emitira se na RTV Herceg Bosne, koja signal ustupa Laudato TV-u, Radiju Mir Međugorje i Hrvatskom katoličkom radiju.

Intervju s mons. Svalinom u povodu Tjedna solidarnosti

Hrvatski Caritas, odlukom Hrvatske biskupske konferencije od 2007. godine provodi animaciju vjerničke i opće javnosti u Hrvatskoj te na katoličkim misijama i župama u inozemstvu za prikupljanje sredstava kojima se pomažu socijalni, obrazovni, karitativni, humanitarni i socijalno-poduzetnički projekti u Bosni i Hercegovini putem mreže biskupijskih Caritasa i Caritasa Bosne i Hercegovine. Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH ove godine obilježava se od 9. do 15. ožujka i tim povodom za Hrvatsku katoličku mrežu o konkretnoj akciji i projektima govorio je ravnatelj Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijan Svalina.

Intervju s vlč. Šimićem u povodu Tjedna solidarnosti

U povodu „Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, koji se ove godine održava od 9. do 15. ožujka, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirko Šimić u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu osvrnuo se na rad Caritasa na tome području, predstavio projekte koji se provode te pojasnio s kojim se izazovima tamošnje stanovništvo suočava.

Intervju s mons. Kneževićem u povodu Tjedna solidarnosti

U povodu „Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, koji se ove godine održava od 9. do 15. ožujka, ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine mons. Tomo Knežević u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu osvrnuo se na 25 godina Caritasa Bosne i Hercegovine, prisjetio se ratnoga razdoblja te naveo projekte pomoću kojih nacionalni Caritas pomaže ljudima u potrebi.

Intervju s kardinalom Puljićem u povodu Tjedna solidarnosti

U povodu „Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“, koji se ove godine održava u tjednu od 9. do 15. ožujka, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u intervjuu za Hrvatsku katoličku mrežu osvrnuo se na svoj pastirski put prije, tijekom i nakon rata, podijelio izazove s kojima se susretao te naveo razloge nade u budućnost.

1 2 3