Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: tjedan-solidarnosti-i-zajednistva-s-crkvom-i-ljudima-u-bih

Potpisan Ugovor između Hrvatskog Caritasa i Caritasa Bosne i Hercegovine za program „Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“ u iznosu od 210.000 eura

Hrvatski Caritas, odlukom Hrvatske biskupske konferencije, od 2007. godine provodi animaciju vjerničke i opće javnosti u Hrvatskoj, te u katoličkim misijama i župama u inozemstvu, za prikupljanje sredstava kojima se pomažu socijalni, obrazovni, karitativni, humanitarni i socijalno-poduzetnički projekti u Bosni i Hercegovini putem mreže biskupijskih Caritasa i Caritasa Bosne i Hercegovine. U proteklih 14 godina financirani su projekti u vrijednosti 2.911.624,68 eura.

Kardinal Puljić: Neka istinski složna braća grade sretniju budućnost

U novoizgrađenoj župnoj crkvi Imena Marijina na Gromiljaku kod Kiseljaka u središnjoj Bosni u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, na Treću korizmenu nedjelju, 24. ožujka, slavljeno je središnje euharistijsko slavlje korizmene akcije Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“.

Caritas Bosne i Hercegovine: Za dobrobit Hrvata u BiH uvjet je nepodijeljeni hrvatski korpus

Treba raditi na poruci nade, međutim ta poruka mora imati temelj i mora imati zaista pravu strategiju, a ne samo želje, istaknuo je u srijedu 20. ožujka povjesničar dr. Tado Jurić s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, gost HKR-ovih „Argumenata", u kojima se - povodom „Tjedna solidarnosti i zajedništva s ljudima i Crkvom u BiH" – raspravljalo kako žive, kakvu pomoć trebaju i kako im se može pružiti još veća podrška i potpora da ostanu i opstanu na tom prostoru.

Tjedan solidarnosti - dojmovi ravnatelja Caritasa BK BiH

Treća korizmena nedjelja ujedno je i Nedjelja solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH. Tim danom završava i korizmena akcija Hrvatskog Caritasa Tjedna solidarnosti. Otkako je pokrenuta 2007. do danas, akcija je pomogla opstanak mnogih u susjednoj zemlji.

Tjedan solidarnosti - odjeci iz Vrhbosanske nadbiskupije

Peti je dan ovogodišnje tradicionalne korizmene akcije Hrvatskog Caritasa – Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH. Stoga i danas podsjećamo na važnost ove akcije koja u mnogim situacijama – život znači.

Tjedan solidarnosti - zajednički pogled iz Bosne i Hercegovine

Nastavljamo pratiti događanja uz Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Od početka akcije 2007. godine u Bosnu i Hercegovinu upućeno je oko 3 milijuna eura, namijenjenih projektima iz obrazovanja, socijalnog poduzetništva, socijalno, zdravstveno i humanitarno djelovanje Katoličke Crkve i humanitarnih udruga.

Tjedan solidarnosti - plodovi u Banjolučkoj biskupiji

Po odluci biskupa HBK, od 2007. godine se tjedan između druge i treće korizmene nedjelje obilježava kao Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH. Geslo ovogodišnje akcije je "Budite složni i živite u miru".

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Svalina pozvao na Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BIH

O akciji "Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini" u emisiji "Aktualno" Hrvatskog katoličkog radija emitiranoj u četvrtak 14. ožujka govorili su ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Caritasa Banjalučke biskupije mons. Miljenko Aničić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije dr. Mirko Šimić, i ravnatelj Doma za stare i nemoćne s hospicijem iz Čapljine Ante Bender. Emisiju je vodila Diana Tikvić.