Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: tomo-vuksic

Misa posvete ulja u sarajevskoj katedrali Srca Isusova

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić predsjedali su liturgijskim slavljem bez naroda na misi posvete ulja, na Veliku srijedu 8. travnja u katedrali u Sarajevu, uz izravan televizijski prijenos BHRT-a, objavljeno je na stranici nedjelja.ba

Nadbiskup Vukšić s papom Franjom

Vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata Tomo Vukšić prvi svoj boravak u Rimu nakon imenovanja započeo je susretom s papom Franjom na Čistu srijedu 26. veljače, prenosi nedjelja.ba.

Misa zahvalnica u sarajevskoj katedrali

Zahvalno euharistijsko slavlje na kraju 2019. godine, u večernjim satima 31. prosinca u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s vojnim biskupom u BiH mons. Tomom Vukšićem i uz koncelebraciju četvorice suradnika u Nadbiskupskom ordinarijatu vrhbosanskom i katedralnim župnikom preč. Matom Majićem.

Kardinal Puljić s biskupima Perićem i Vukšićem pohodio Goražde na spomendan Drinskih mučenica

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinala Vinko Puljić, u zajedništvu biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim mons. Ratkom Perićem te vojnim biskupom u BiH mons. Tomom Vukšićem, u treću nedjelju Došašća, 15. prosinca 2019. u kapeli župnog centra sv. Dominika u Goraždu predvodio je svečano Misno slavlje na spomendan blaženih mučenica s. Marije Jule Ivanišević i četiriju susestara poznatih kao Drinske mučenice.

Svečano otvorenje proslave svetkovine svetog Stjepana I., pape i mučenika, zaštitnika Hvarske biskupije i grada Hvara

Svetkovina sv. Stjepana I., pape i mučenika, zaštitnika Hvarske biskupije i grada Hvara otvorena je u utorak 1. listopada u hvarskoj katedrali svečanom Večernjom koju je predvodio hvarski biskup Petar Palić. Na svečanom otvorenju sudjelovali su i splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, dubrovački biskup Mate Uzinić, šibenski biskup Tomislav Rogić, vojni biskup u BiH Tomo Vukšić, šibenski biskup u miru Ante Ivas te provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić.

Misa zadušnica i ispraćaj pokojnog vrhbosanskog svećenika Pere Iljkića

Misom zadušnicom, koju je u bogoslovnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu 10. rujna u zajedništvu s vojnim biskupom u BiH mons. Tomom Vukšićem predvodio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, od pokojnog svećenika Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Pere Iljkića oprostilo se 40-ak kolega svećenika, veći broj časnih sestara, bogoslova i drugih vjernika. Među koncelebrantima je bio i fra Jozo Marinčić, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene.