Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: trajno-euharistijsko-klanjanje

Započelo Trajno euharistijsko klanjanje u Osijeku

„Trajno euharistijsko klanjanje važna je duhovna snaga, važan duhovni apostolat i to baš euharistijski, dakle još važniji, tako potreban Crkvi i svijetu našega vremena“, rekao je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić predsjedajući svečanim misnim slavljem na blagdan Majke Božje Bistričke, 13. srpnja, kojim je otvorena dvanaesta kapela Trajnog euharistijskog klanjanja (TEK) u Hrvatskoj, a peta u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji – kapela Gospe Snježne u Osijeku.

U Varaždinu započelo Trajno euharistijsko klanjanje

Varaždinski biskup Bože Radoš predslavio je 8. lipnja, na svetkovinu Tijelova, misu u kapeli Trajnog euharistijskog klanjanja, a nakon mise Presveti oltarski sakrament izložen je na trajno danonoćno klanjanje vjernicima grada Varaždina i okolice.

Započele pripreme za Trajno euharistijsko klanjanje u Osijeku

Nakon uspostave Trajnog euharistijskog klanjanja (TEK) u Đakovu, Vukovaru, Slavonskom Brodu i Vinkovcima, u nedjelju 4. lipnja započeta je organizacija otvaranja kapele Trajnog euharistijskog klanjanja i u Osijeku - četvrte kapele na području Đakovačko-osječke nadbiskupije, a dvanaeste na području Hrvatske.

1 2 3