Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: trgovina-ljudima

Deklaracija „Dignitas infinita“

U Vatikanu je na svetkovinu Blagovijesti – Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. objavljena Deklaracija „Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu“ Dikasterija za nauk vjere. Donosimo u cijelosti tekst Deklaracije.

Preventivna radionica za sprečavanje trgovine ljudima

Milosrdna sestra sv. Križa s. Viktorija Šimić održala je radionicu o trgovini ljudima s namjerom preventivnog djelovanja u ponedjeljak 4. ožujka s učenicima 8. razreda Osnovne škole Mate Lovraka u Županji, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Papin Angelus u nedjelju 4. veljače

Papa Franjo je u nedjelju, 4. veljače 2024., s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje prije i nakon molitve Angelusa.

Sveta Stolica osuđuje trgovanje ljudima: To je okrutan zločin koji valja suzbijati

Otpravnik poslova u Misiji stalnoga promatrača Svete Stolice pri Organizaciji ujedinjenih naroda u Ženevi mons. John D. Putzer istaknuo je da Sveta Stolica osuđuje svaki oblik trgovanja ljudima, izrabljivanja i suvremenoga ropstva, dijeleći sa sudionicima 53. redovnog zasjedanja Vijeća za ljudska prava zabrinutost zbog zaključaka koji su proizišli iz Izvještaja posebnog izvjestitelja o trgovanju ljudima, prenosi Vatican News. 

Tjedan akcije uz Međunarodni dan molitve i promišljanja protiv trgovanja ljudima

Katolička Crkva na spomendan sv. Jozefine Margarete Bakhite, u srijedu 8. veljače, obilježava Međunarodni dan molitve i promišljanja protiv trgovanja ljudima, a Inicijativa „Talitha Kum“ Međunarodne unije viših redovničkih poglavarica (UISG) ove godine organizira cjelotjedni rad da bi skrenula pozornost na tu temu, izvještava Vatican News.

Sveta Stolica potiče zaštitu žrtava trgovine ljudima

Sveta Stolica pozvala je na užu međunarodnu suradnju kako bi se osiguralo da žrtve trgovine ljudima dobiju odgovarajuću skrb, poručio je stalni promatrač Svete Stolice pri OSCE-u mons. Janusz Urbańczyk u ponedjeljak 4. travnja u Beču na 22. konferenciji Saveza protiv trgovine ljudima, posvećenoj pitanju kako izgraditi učinkovitije sustave zaštite, prenosi Vatican New.

1 2 3 4