Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: tribina-cetvrtkom

Akademik Paar o otkrićima koja su učenjake privela vjeri

Poznati hrvatski znanstvenik i fizičar akademik Vladimir Paar održao je predavanje „Otkri(va)ti Božju prisutnost u stvorenom svijetu“ na trećoj korizmenoj Tribini četvrtkom 28. ožujka u požeškoj Dvorani sv. Terezije Avilske.

Korizmena Tribina četvrtkom u Požegi

U požeškoj Dvorani sv. Terezije Avilske, 21. ožujka, održana je druga u nizu korizmenih Tribina četvrtkom na kojoj je gostovao hrvatski pjevač Rafael Dropulić (Rafo) s temom „Svjedočiti vjeru u svakodnevnom životu“. Nakon molitvenog početka Marijan Pavelić, vjeroučitelj u Katoličkoj gimnaziji koji je moderirao tribinom, pozdravio je prisutne među kojima je bio i požeški biskup Antun Škvorčević, te kratkim video-uratkom predstavio životni put pjevača Dropulića.

Prof. Livazović o važnosti duhovne dimenzije u obrazovanju i kvaliteti odgoja

U Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi 14. ožujka održana je prva ovogodišnja korizmena Tribina četvrtkom na kojoj je gostovao izvanredni profesor dr. Goran Livazović s Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku s temom „Odgajati za život – važnost odgojne dimenzije obitelji, škole i Crkve“.