Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: turska

Papa: Samo obraćeno srce može otvoriti put miru

Nakon nedjeljne molitve Angelusa s vjernicima na Trgu sv. Petra papa Franjo se još jednom spomenuo "napaćene Ukrajine", kao i stanovništva Sirije i Turske, koji još uvijek trpi štete od razornog potresa od 6. veljače.

Papa: Isus nas želi izvesti iz naših grobova

Papa Franjo je u nedjelju, 26. ožujka s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Hrvatski Caritas u Istanbul poslao deset potpuno opremljenih modularnih stambenih jedinica

U sklopu pošiljke materijalne pomoći što ju je Republika Hrvatska namijenila Republici Turskoj iz Siska je u Istanbul 24. ožujka krenula željeznička kompozicija s opremom za stambeno zbrinjavanje stanovništva nakon potresa u kojoj se nalazi 40 stambenih kontejnera. 10 modularnih jedinica vrijednih gotovo 115.000 eura donirao je Hrvatski Caritas.

Zaprimljeno 82200 poziva na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa za pomoć stradalima u potresu u Turskoj i Siriji

Pokretanjem humanitarne akcije „Potres u Turskoj i Siriji – Vrijeme za pomoć!“ u svrhu prikupljanja pomoći za stradale u potresu, donacijski telefonski broj Hrvatskog Caritasa 060 9010 je u periodu od 6. veljače registrirao 82200 poziva hrvatskih građana koji su na taj način željeli izraziti solidarnost s potresom pogođenim stanovništvom Turske i Sirije.

1 2 3 6