Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ucenici

Hodočašće učenika i ministranata Požeške biskupije u Voćin

Hodočašće učenika osnovnih škola i ministranata iz župa Požeške biskupije Gospi Voćinskoj tradicionalno se održava prve subote u mjesecu svibnju, te su se ove godine 6. svibnja okupila u Voćinu brojna djeca, predvođena svojim svećenicima i vjeroučiteljima. Euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević.

Učenici Elektroindustrijske i obrtničke škole uredili senzornu sobu u Domu „Sveta Ana”

Blizanci Marko i Luka Bosančić, maturanti Elektroindustrijske i obrtničke škole u Rijeci svoj su maturalni rad ugradili u prostoriju za djecu Caritasovog Doma „Sveta Ana”, sigurne kuće za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja. Senzornu sobu, odnosno igraonicu, 4. svibnja opremili su uređajima, senzornim elementima, uz pomoć nastavnika Tomislava Damjanovića.

Održan 12. „Dječji Kranjčić“ u Križevcima

Završna svečanost 12. Susreta hrvatskoga dječjeg duhovnog stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj održana je u subotu 29. travnja 2023. u Hrvatskom domu u Križevcima.

Korizmena akcija Caritasa Dubrovačke biskupije

Caritas Dubrovačke biskupije drugu godinu zaredom početkom korizmenog vremena pokreće akciju „kuTI&JA za Caritas“ u suradnji s biskupijskim Katehetskim uredom te vjeroučiteljima osnovnih i srednjih škola na području biskupije.

Korizmeni susret učenika osmih razreda u požeškom Kolegiju

U organizaciji Povjerenstva za pastoral duhovnih zvanja, u subotu 25. veljače 2023. u Kolegiju Požeške biskupije u Požegi održan je susret učenika osmih razreda iz nekoliko župa Slavonsko-podravskog i Zapadno-slavonskog arhiđakonata Požeške biskupije, koji razmišljaju o svom budućem zvanju.

Duh Sveti - protagonist navještaja

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 22. veljače papa Franjo nastavio je ciklus kateheza „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu Papina razmišljanja, koje donosimo u cijelosti, bila je tema "Duh Sveti - protagonist navještaja".

Papina poruka za korizmu 2023. godine

"Korizmena askeza, sinodski itinerarij" tema je Poruke pape Franje za korizmu 2023. u čijem je središtu Isusovo preobraženje na gori Tabor. Papinu poruku donosimo u cijelosti.

»Žar u srcu, noge na putu« (usp. Lk 24, 13-35)

Svjetski dan misija slavi se ove godine u nedjelju 22. listopada. Tim povodom papa Franjo uputio je poruku na temu »Žar u srcu, noge na putu« (usp. Lk 24, 13-35) koju donosimo u cijelosti.

1 2 3 8