Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: udruga-za-promicanje-znamenitih-krizevcana-dr-stjepan-kranjcic

Danom sv. Marka Križevčanina završeni 14. Dani hrvatskih svetaca i blaženika 2022.

Misom koju je predslavio rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta vlč. prof. dr. Željko Tanjić te predstavljanjem znanstvene knjige „Sveti Marko Križevčanin. Život i djelo“ 25 autora koju je uredila doc. dr. Tanja Baran, u nedjelju 29. svibnja 2022. proslavljen je dan trećeg hrvatskog sveca Marka Križevčanina čime su završeni 14. Dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima.

Hrvatski sveci i blaženici kroz životopise, molitve i likovne prikaze

„Hrvatski sveci i blaženici – životopisi, molitve, likovni prikazi“ – naziv je knjižice koju su, sa željom boljeg poznavanja i intenzivnijeg promicanja štovanja hrvatskih svetaca i blaženika, zajedno objavili Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ i Nacionalno svetište sv. Josipa iz Karlovca.

Raspisan natječaj za 11. Dječji Kranjčić 2021.

U organizaciji križevačke Osnovne škole Ljudevita Modeca i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” od 15. listopada do 15. prosinca 2021. otvoren je natječaj za 11. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“.

Dan bl. Ozane Kotorske na 13. Danima hrvatskih svetaca i blaženika

Projekcijom dokumentarnoga filma i slavljem mise u čast bl. Ozane Kotorske, koju je predslavio kotorski biskup Ivan Štironja, predstavljanjem knjiga te izvedbom dramske igre posvećene bl. Ozani, u subotu 29. svibnja u Križevcima je održan program trećega dana 13. Dana hrvatskih svetaca i blaženika. Time je proslavljena 800. obljetnica dolaska Reda propovjednika u Hrvatsku, a biskup Štironja pozvao je dominikance i dominikanke da se vrate u Boku Kotorsku.

4. znanstveni skup „Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća – prešućene stranice književnosti u komunističko doba“

U organizaciji Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Glasa Koncila i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ u Križevcima je u subotu 24. listopada 2020. održan četvrti znanstveni skup „Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća – prešućene stranice književnosti u komunističko doba“.

Poziv za sudjelovanje na četvrtom znanstvenom skupu „Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća – prešućene stranice književnosti u komunističko doba“

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Glas Koncila i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ objavljuju poziv za sudjelovanje na četvrtom znanstvenom skupu „Hrvatska književnost kršćanskoga nadahnuća – prešućene stranice književnosti u komunističko doba“.

1 2