Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ujedinjeni-narodi

Amy Pope: Franjo je uvjerljiv i važan glas o drami migracija

Glavnu direktoricu Međunarodne organizacije UN-a za migracije (IOM) Amy Pope primio je u petak 26. siječnja Papa u Apostolskoj palači. Nakon audijencije, u razgovoru za vatikanske medije, pohvalila je Papinu strastvenu obranu migranata i požalila se na činjenicu da se ti ljudi politički iskorištavaju, izvijestio je 26. siječnja Vatican News.

Papa: COP28 može biti prekretnica u energetskoj tranziciji

Uoči putovanja na Konferenciju stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama, papa Franjo je u ponedjeljak, 27. studenog 2023. na platformi „X“ objavio poruku u kojoj je napisao da konferencija COP28 može biti prekretnica, izvijestio je Vatican News.

Sveta Stolica naglasila da Crkva podržava mir i razvoj u Africi

Na sastanku Odbora Ujedinjenih naroda za trgovinu i razvoj u Ženevi u Švicarskoj u ponedjeljak, 20. studenog 2023., na kojem se raspravljalo o gospodarskom razvoju u Africi, stalni promatrač Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima, nadbiskup Ettore Balestrero, naglasio je da Crkva pruža potporu ljudskom razvoju i promicanju mira i blagostanja diljem kontinenta, izvijestio je Vatican News.

Nadbiskup Gallagher u UN-u: Zdravstvena skrb ne smije biti luksuz

Nadbiskup Paul Richard Gallagher, vatikanski tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama, u svom obraćanju na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda 21. rujna istaknuo je da vjerske ustanove imaju ključnu ulogu u zdravstvenoj skrbi. Zdravstvena skrb, rekao je nadbiskup Gallagher, nije smije biti luksuz; na nju svi polažu pravo, objavio je Vatican News.

Sveta Stolica u UN-u: Učiniti sve za mir u Ukrajini i sigurnost civila

Nadbiskup Gabriele Caccia, stalni promatrač Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima u New Yorku, govorio je 18. srpnja na 88. zasjedanju Opće skupštine, na kojemu se razgovaralo o stanju na privremeno okupiranim područjima Ukrajine, te ponovio poticaj pape Franje da se učini sve moguće kako bi se okončao taj rat; neka se prognanicima i dalje pruža pomoć dok se čeka siguran, dragovoljan i dostojan povratak njihovim kućama, piše Vatican News.

Papa Franjo: Danas vlada glad bratstva, moramo odlučno reći „ne” ratu

Nadbiskup Paul Richard Gallagher pročitao je poruku pape Franje na sastanku Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u New Yorku. Papa ističe da je mir moguć jedino ako se istinski želi, te da je mir Božji san za čovječanstvo. Upozorava na ogorčene i agresivne nacionalizme i potiče primjenu Povelje Ujedinjenih naroda kroz transparentnost i iskrenost, prenosi Vatican News.

1 2 3