Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: umirovljeni-pozeski-biskup

Biskup Škvorčević čestitao muslimanima Kurban-bajram

Prigodom Kurban-bajrama umirovljeni požeški biskup i predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za odnose sa Židovima i muslimanima Antun Škvorčević uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj akademiku Azizu Hasanoviću u nedjelju 16. lipnja. Čestitku prenosimo u cijelosti.

Molitva za novog požeškog biskupa u Voćinu

Na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, 7. lipnja, dan kada je prije 21 godinu sv. Ivan Pavao II. okrunio lik Majke Božje Voćinske, apostolski upravitelj Požeške biskupije Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u Voćinu na kojem su sudjelovale starije, bolesne i osobe s invaliditetom s područja Požeške biskupije. Na misi je osobita nakana bila molitva za novog požeškog biskupa Ivu Martinovića koji će idućega dana u požeškoj katedrali biti zaređen.

Pismo biskupa Škvorčevića prigodom ređenja novog požeškog biskupa

O svetkovini Pedesetnice – Duhova apostolski upravitelj Požeške biskupije biskup Antun Škvorčević uputio je Pismo vjernicima Požeške biskupije pod naslovom „Primit ćete snagu Duha Svetoga i bit ćete mi svjedoci sve do kraja zemlje“. U nastavku prenosimo pismo u cijelosti.

Biskup Škvorčević primio nacionalne pobjednike Vjeronaučne olimpijade

Učenike iz Požeške biskupije koji su pobijedili na državnom natjecanju iz vjeronauka održanom od 22. do 24. travnja 2024. u Baški na Krku, primio je 2. svibnja u požeškom Biskupskom domu umirovljeni požeški biskup i apostolski upravitelj Požeške biskupije Antun Škvorčević.

1 2 3