Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: umro

Umro Ilija Abramović, počasni predsjednik Počasnog bleiburškog voda

U srijedu, 5. kolovoza, u devedeset i petoj godini života, u Klagenfurtu je umro Ilija Abramović, počasni predsjednik Počasnog bleiburškog voda (PBV). Ispraćaj posmrtnih ostataka Ilije Abramovića iz Klagenfurta prema Domovini bit će u ponedjeljak 10. kolovoza u 10 sati u Marienkirche (Benediktinerplatz 10) u Klagenfurtu.

Preminuo vlč. Marcel Lakoseljac

Vlč. Marcel Lakoseljac, umirovljeni svećenik Porečke i Pulske biskupije, nakon kratke i teške bolesti, preminuo je u nedjelju 5. siječnja, u Svećeničkom domu u Puli, u 87. godini života.

Preminuo akademik fr. Franjo Šanjek

Akademik Franjo Šanjek, svećenik dominikanac, istaknuti hrvatski povjesničar, redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, umro je u subotu 27. srpnja u Zagrebu u 81. godini života, 61. redovništva i 54. godini svećeništva, okrijepljen sakramentima. Sprovodni obredi bit će na zagrebačkom groblju Mirogoj u srijedu 31. srpnja u 12.30 sati, a misa zadušnica u crkvi Kraljice svete Krunice, Kontakova 1, Zagreb, neposredno nakon sprovoda, objavljeno je na mrežnoj stranici dominikanci.hr.

Umro libanonski patrijarh Sfeir

Tri dana prije 99. rođendana u bolnici u Bejrutu umro je umirovljeni maronitski patrijarh kardinal Nasrallah Boutros Sfeir, koji je od 1986. do 2011. godine vodio Maronitsku Crkvu u jedinstvu s Rimom.

Umro franjevac Bosne Srebrene Ivo Božić

U jutarnjim satima 13. siječnja, na blagdan Krštenja Gospodinova, u županijskoj bolnici u Orašju preminuo je fra Ivo Božić, svećenik franjevac Bosne Srebrene. Misa zadušnica za pokojnoga fra Ivu bit će u utorak 15. siječnja u samostanskoj i župnoj crkvi u Tolisi s početkom u 13 sati. Nakon mise je ukop u samostanskom groblju u Tolisi.