Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: uskrs-po-julijanskom-klendaru

Franjevci nazočili liturgiji u Sabornom hramu Sv. Nikolaja u Vukovaru

Župnik i gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru fra Tonio Vučemilović i župni vikar fra Marijan Ligenza nazočili su na Uskrsni ponedjeljak, 6. svibnja liturgiji u Sabornom hramu Svetoga Nikolaja u Vukovaru kao gosti i tom prilikom čestitali Uskrs protojereju stavroforu ocu Saši Kuzmanoviću i vjernicima Srpske pravoslavne Crkve.

Čestitka HBK pravoslavnima za Uskrs

Prigodom svetkovine Uskrsa po julijanskom kalendaru, koji se slavi 5. svibnja 2024. predsjednik Biskupske komisije HBK za ekumenizam biskup Antun Škvorčević uputio je u ime Hrvatske biskupske konferencije čestitku carigradskom ekumenskom patrijarhu Bartolomeju, patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve Porfiriju, svim episkopima SPC u Hrvatskoj te protojereju stavroforu Makedonske Pravoslavne Crkve u Hrvatskoj.

Brojni Ukrajinci proslavili Uskrs u križevačkoj grkokatoličkoj katedrali

U nedjelju 24. travnja, kada Grkokatolička Crkva u Hrvatskoj slavi Tominu nedjelju - prvu nedjelju po Uskrsu, u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima okupilo se više od 600 izbjeglih Ukrajinaca iz raznih gradova sjeverozapadne Hrvatske na uskrsnom slavlju prema julijanskom kalendaru.