Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: uskrs

Ukrajnici u Dubrovniku proslavili Uskrs

Za osobe izbjegle iz Ukrajine koji se nalaze u Dubrovniku organizirana je u ponedjeljak 17. travnja, dan nakon slavlja Uskrsa po julijanskom kalendaru, uskrsna grkokatolička liturgija u crkvi sv. Đurđa na Boninovu.

Ukrajinci proslavili Uskrs u Rijeci

U crkvi sv. Sebastijana u Rijeci, u subotu, 15. travnja, kada su Ukrajinci prema istočnoj pashaliji svetkovali Veliku subotu, pashalnu liturgiju i blagoslov uskrsnih jela („paski“) predvodio je protojerej stavrofor o. Mihajlo Simunović, župnik grkokatoličke katedralne župe u Križevcima i dušobrižnik za grkokatolike župnik Rijeci.

Nadbiskup Vukšić čestitao Uskrs vladikama u BiH

Vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata mons. Tomo Vukšić uoči pravoslavnog Uskrsa uputio je čestitke metropolitu dabro-bosanskom Hrizostomu Jeviću i svim ostalim vladikama u BiH.

Kardinal Bozanić čestitao Uskrs patrijarhu Porfiriju

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je uskrsnu čestitku patrijarhu Srpske Pravoslavne Crkve gospodinu Porfiriju, izvijestio je Tiskovni ured zagrebačke nadbiskupije. Čestitku prenosimo u cijelosti.

VIDEO Uskrsna poruka biskupa Palića

Mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić uputio je 6. travnja 2023. poruku vjernicima uoči Uskrsa koju prenosimo u cijelosti.

1 2 3 24