Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: uskrs

Kardinal Bozanić čestitao Uskrs metropolitu Porfiriju

Zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić uputio je u povodu svetkovine Uskrsa čestitku metropolitu SPC zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju, svećenstvu, monaštvu i pravoslavnim vjernicima povjerenim njegovoj pastirskoj službi.

Nadbiskup Eterović: Slavite Uskrs svake nedjelje kako bi plodovi Uskrsa postali djelotvorni

„Krist je uskrsnuo. U Duhu Svetome radosni smo zbog toga događaja, radosni smo što imamo vjeru u njegovo uskrsnuće. Molimo ga da nam ojača vjeru. Molimo da budemo svjedoci Uskrsloga u našim obiteljima, u zajednici, u svim odnosima među ljudima”, rekao je apostolski nuncij u Berlinu nadbiskup Nikola Eterović na uskrsnoj euharistiji koju je slavio 21. travnja u rodnoj župi sv. Jeronima u Pučišćima.

Uskrs u požeškoj katedrali

Na svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjega, 21. travnja požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je svečano euharistijsko slavlje u požeškoj Katedrali. Koncelebrirali su svećenici iz Župe sv. Terezije Avilske i središnjih biskupijskih ustanova.

Kardinal Puljić: Premda je Krist pobijedio smrt, čovjek nije shvatio vrednotu života nego širi smrt oko sebe

Svečano euharistijsko slavlje na svetkovinu Uskrsnuća Gospodnjega – Uskrs, 21. travnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio je vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s apostolskim nuncijem nadbiskupom Luigijem Pezzutom i uz koncelebraciju dvanaest svećenika i asistenciju đakona. Među brojnim vjernicima bile su i redovnice raznih družbi i bogoslovi.

Nadbiskup Puljić: Na uskrsnom svjetlu počiva vjera i nada Crkve

Na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 21. travnja, zadarski nadbiskup Želimir Puljić u katedrali Sv. Stošije u Zadru predvodio je svečano koncelebrirano misno slavlje na kraju kojega je podijelio papinski blagoslov s potpunim oprostom, što znači otpuštanje vremenitih kazni za učinjene grijehe koje su vjernici mogli namijeniti za sebe ili za drugoga u toj potrebi.

1 2 3