Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: uskrs

Šri Lanka: Odana počast žrtvama prošlogodišnjeg napada na Uskrs

Šri Lanka se 21. travnja u 8 sati i 45 minuta zaustavila na dvije minute kako bi u tišini odala počast žrtvama prošlogodišnjih napada počinjenih na Uskrs. Naime, 21. travnja prošle godine lokalna je islamistička skupina izvela samoubilačke atentate na nekoliko šrilankanskih crkvi i hotela, u kojima je smrtno stradalo oko 270 osoba, dok ih je oko 500 ranjeno, prenosi Vatican News.

Nadbiskup Hočevar čestitao Uskrs srpskom patrijarhu Irineju

Beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar uputio je uskrsnu čestitku srpskom patrijarhu Irineju u kojoj ističe kako u „današnjem svijetu vlada toliko bolesti, strahova i nevolja“ te da su zbog toga mnogi u neizvjesnosti.

Papa na Uskrs uputio pismo članovima pučkih pokreta i udruga

Na dan Uskrsa, dok svijet nastavlja živjeti u izvanrednim okolnostima pandemije izazvane bolešću Covid-19 i dok raste zabrinutost za posljedice koje će ona imati poglavito za siromašne, papa Franjo uputio je pismo „braći i sestrama članovima pučkih pokreta i udruga“ s kojima vodi kontinuirani dijalog od početka svoga pontifikata.

Proslava Uskrsa hrvatskih vojnika u misiji u Afganistanu

Pripadnici 12. HRVCON-a u misiji Resolute Support u Afganistanu u nedjelju 12. travnja proslavili su Uskrs. Kako su u svijetu zbog epidemije COVID-19 pojačane mjere opreza, tako su i u kampu Marmal koji se nalazi na sjeveru Afganistana u Mazar-e-Sharifu. Pošto u kampu nema zaraženih vjerski obredi su dopušteni uz poštovanje mjera opreza.

Isusovci proslavili Uskrs uz baziliku

Nakon što je u nedjelju 22. ožujka snažan potres razrušio baziliku Presvetog Srca Isusova u Zagrebu, u Palmotićevoj ulici, isusovci su ostali ne samo potreseni, nego i bez liturgijskog prostora. Budući da im je omogućeno slavljenje misa u dvorani pastoralnog centra, proslava Velikog tjedna i Uskrsa prebačena je u taj pričuvni prostor.

Biskup Zdenko Križić: Maknimo kamen grijeha i zla s našeg srca

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, predvodio je na svetkovinu Uskrsa 12. travnja u gospićkoj katedrali, svečano euharistijsko slavlje koje su s njime koncelebrirali biskup u miru Mile Bogović, kancelar i tajnik Mišel Grgurić, župnik Mario Vazgeč, uz asistenciju đakona Brune Lovakovića

1 2 3 8