Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: uskrsnuce

Mane i vrline - žalost

Na redovnoj općoj audijenciji srijedom održanoj 7. veljače papa Franjo nastavio je niz kateheza na temu "Mane i vrline". Donosimo u cijelosti Papinu katehezu posvećenu žalosti.

Papina poruka za Svjetski dan mladih 2023.

Donosimo u cijelosti prijevod na hrvatski Poruke pape Franje za 38. Svjetski dan mladih koji se slavi na svetkovinu Krista Kralja, 26. studenoga 2023. na temu »U nadi budite radosni« (Rim 12, 12).

Nedjelja Pedesetnice u požeškoj katedrali

Na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 28. svibnja požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima Požeškoga dekanata i svećenicima djelatnima u središnjim biskupijskim ustanovama predvodio je euharistijsko slavlje u požeškoj Katedrali.

Papin nagovor uz molitvu Kraljice neba

Papa Franjo je u nedjelju, 23. travnja s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Kraljice neba s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Kraljice neba.

Darovana slika crkvi sv. Katarine u Krapini

U povodu svetkovine Uskrsa član Hrvatskog društva likovnih umjetnika Vinkovci prof. Srećko Perković darovao je crkvi sv. Katarine u Krapini sliku koja prikazuje Isusovo polaganje u grob.

Blagoslov slike u crkvi sv. Roka kod Trsta

Župnik Župe Uzvišenja Svetoga Križa Boris Čobanov blagoslovio je na Cvjetnicu, u nedjelju 2. travnja 2023., u filijalnoj crkvi sv. Roka kod Trsta (Italija) novu sliku uskrsnuća Gospodinova, djelo pulske slikarice Carle Marine Rudelić.

Papa: Isus nas želi izvesti iz naših grobova

Papa Franjo je u nedjelju, 26. ožujka s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

1 2 3 4