Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: uzvisenje-sv-kriza

Križevo u Vagancu

U Župi Vaganac u Slunjskom dekanatu svečano je u četvrtak 14. rujna proslavljeno Uzvišenja Svetog Križa, naslovnik ove župe u slunjsko-plitvičkom kraju.

U Križu proslavljena župna svetkovina Uzvišenja sv. Križa

Župa Uzvišenja sv. Križa u Križu svečano je u četvrtak, 14. rujna proslavila župnu svetkovinu. Misno slavlje predvodio je o. Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove, u koncelebraciji sa svećenicima Ivanićgradskog dekanata i domaćim župnikom vlč. Božom Pinjuhom koji je na početku izrekao riječi dobrodošlice, čestitke i zahvale.

Na Srdočima proslavljena svetkovina Uzvišenja sv. Križa

Župa sv. Križa na Srdočima proslavila je 14. rujna svetkovinu Uzvišenja sv. Križa. Jutarnju misu predvodio je vlč. Ivan Marković koji i sam potječe iz ove župe, dok je svečano večernje euharistijsko slavlje uz koncelebraciju jedanaestorice svećenika predvodio mr. vlč. Mario Gerić, rektor riječkog Bogoslovnog sjemeništa Ivan Pavao II.

Slavlje svetkovine Uzvišenja sv. Križa u Đakovu

Milosrdne sestre svetoga Križa u Đakovu svečano su u subotu 14. rujna proslavile svetkovinu Uzvišenja sv. Križa euharistijskim slavljem koje je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, u koncelebraciji s kancelarom Nadbiskupijske kurije vlč. Dragom Markovićem te rektorom samostanske crkve vlč. Zdenkom Ilićem.