Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: varazdinski-biskup-boze-rados

Mjesečni susret svećenika Varaždinske biskupije

Mjesečni susret svećenika Varaždinske biskupije održan je u ponedjeljak, 10. listopada u dvorani biskupijskog Pastoralnog centra u Varaždinu na kojem je sudjelovao i biskupom Bože Radoš. Gost susreta bio je dr. sc. Jakov Rađa, koji je govorio o temi "Svećenik pred izazovima današnjega društva".

Održana 56. sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog Caritasa

U zgradi Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu u ponedjeljak, 26. rujna održana je 56. sjednica Upravnog vijeća Hrvatskog Caritasa, kojoj je predsjedao predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Bože Radoš.

Proslavljen Dan hrvatskih mučenika na Udbini

Dan hrvatskih mučenika proslavljen je u subotu 10. rujna na Udbini svečanom euharistijom koju je predvodio varaždinski biskup Bože Radoš u koncelebraciji s drugim biskupima i brojnim svećenstvom.

Program održavanja 14. Dana hrvatskih svetaca i blaženika

U Križevcima će od četvrtka 26. do nedjelje 29. svibnja 2022. biti održani 14. Dani hrvatskih svetaca i blaženika. Pretprogramom i misnim slavljem ove će godine biti tematizirani bl. Alojzije Stepinac, isusovački duhovni velikani (bl. Ivan Merz, sluge Božji Petar Barbarić i Ante Gabrić te mučenik o. Petar Perica), duhovni velikani franjevaca konventualaca (sv. Nikola Tavelić, bl. Oton iz Pule i sluge Božji Placido Cortere i Celestin Tomić) te sv. Marko Križevčanin.

Na Cvjetnicu održan tradicionalni križni put u Lepoglavi

Tradicionalni križni put u Župi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Lepoglavi održan je, nakon dvije godine stanke zbog pandemije, na Cvjetnicu 10. travnja. Križni put predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš u prisutnosti biskupa u miru Josipa Mrzljaka, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije. 

1 2 3 5