Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: varazdinski-biskup

Biskup Radoš: „Poslušnost Bogu čini čovjeka slobodnim“

Župljani varaždinske župe sv. Josipa, ali i mnogi hodočasnici iz susjednih župa grada Varaždina i okolice okupili su se u nedjelji 19. ožujka na proslavi župne svetkovine. Svečano misno slavlje predslavio je varaždinski biskup Bože Radoš u zajedništvu s petoricom svećenika.

Ravnatelji Caritasa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini uoči Tjedna solidarnosti

Uoči početka Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini koje će se održati od 12. do 19. ožujka, u emisiji Hrvatskog katoličkog radija „Aktualno” govorili su 10. ožujka ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine mons. Tomo Knežević i ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik.

Imenovan novi Odbor Kursilja Varaždinske biskupije

Sastanak Kursilja Varaždinske biskupije održan je u srijedu 1. ožujka u Župi sv. Nikole u Varaždinu. Prisutan je bio i varaždinski biskup Bože Radoš, koji je tom prilikom potvrdio izmjenu Statuta i imenovao odgovorne osobe u novom Odboru Kursilja.

Održane duhovne vježbe za svećenike Vojnog ordinarijata

Duhovne vježbe za vojne i policijske kapelane, odnosno za sve svećenike koji vrše pastoralnu službu u Vojnom ordinarijatu, održane od utorka 14. veljače do petka 17. veljače 2023. u Duhovnom centru službenica Milosrđa (Ančele) „Oaza sv. Marije Krucifikse“ na Kamenu u Splitu, predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš.

1 2 3 8