Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vatican-news

Objavljeni dobitnici nagrade Zayed za ljudsko bratstvo

Ovogodišnji dobitnici nagrade Zayed za ljudsko bratstvo su Zajednica svetog Egidija s uredima u 73 zemlje i kenijska mirotvorka koja spašava mlade od nasilja i zločina Shamsa Abubakar Fadhil izvijestio je 31. siječnja Alessandro Di Bussolo za Vatican News.

Papa Franjo primio u audijenciju predsjednika Republike Ekvador

Papa Franjo susreo se u subotu 21. siječnja u Apostolskoj palači s predsjednikom Republike Ekvador Guillermom Lassom Mendozom. Predsjednik se potom susreo s kardinalom državnim tajnikom i tajnikom za odnose s državama i međunarodnim organizacijama, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice, a prenosi Vatican News.

Novi beogradski nadbiskup Német: Katolici su u Srbiji „kod kuće“

U Vatikanu u povodu pokretanja Europske sinodalne skupštine Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE), čiji je dopredsjednik, boravi beogradski nadbiskup Ladislav Német, koji je dužnost preuzeo 10. prosinca. Za Vatican News na talijanskom govorio je o suradnji s patrijarhom SPC Porfirijem, nazočnima na misi ustoličenja, o napetosti između Srbije i Kosova te tragediji migranata na balkanskoj ruti.

Nadbiskup Német za Vatican News: Moramo dati više prostora ženama u Crkvi

U povodu ustoličenja za beogradskog nadbiskupa i metropolita, mons. Ladislav (László) Német, koji je od 25. rujna 2021. također dopredsjednik Vijeća biskupskih konferencija Europe (CCEE), dao je 14. prosinca intervju za hrvatsku redakciju Vatikanskog radija. S njim je u glavnom studiju za Vatican News razgovarala Antea Marinović.

Sveti Otac: Ratna razaranja su međunarodni zločini

Papa Franjo primio je u petak 2. prosinca u audijenciju članove udruge „Leaders pour la Paix“ uključene u Putujuću školu mira na Papinskom lateranskom sveučilištu u Rimu, prenosi Vatican News

1 2 3 6