Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vatican-news

Predsjednik Slovenske BK za Vatican News: Važna je dobra suradnja slovenskog i hrvatskog naroda

Predsjednik Slovenske biskupske konferencije novomeški biskup Andrej Saje u intervjuu za Vatican News govorio je o uključenosti vjernica i vjernika u sinodski proces, važnosti zajedništva, suradnji mjesnih Crkvi u Sloveniji i Hrvatskoj, o izazovima suočavanja s nacionalizmom i bremenitom prošlošću, dostojanstvu i pravima žena, transparentnosti i suočavanju s problemom zlostavljanja. Intervju prenosimo u cijelosti.

Papa: Nismo dovoljno slušali glasove žena u Crkvi

Prijevod predgovora pape Franje u knjizi „Smaschilizzare la Chiesa“? („Demaskulizacija Crkve“?) – djelu koje je kritički osvrt o „načelima“ Hansa Ursa von Balthasara (Edizioni Paoline, 2024.), a u kojem se nalaze doprinosi troje teologa, salezijanske redovnice Linde Pocher, Lucije Vantini i don Luce Castiglionija – objavio je u srijedu, 7. veljače 2024. Vatican News.

Intervju biskupa Ćurića za Vatican News o Biskupskoj sinodi

Izaslanik Hrvatske biskupske konferencije na 16. redovnoj općoj skupštini Biskupske sinode u Rimu bio je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić. U nedjelju 28. listopada završila je prva etapa u čijem je središtu bilo pitanje sinodalnosti. Proces je i dalje u tijeku, a svoj zaključni okvir imat će nakon zasjedanja u listopadu 2024. godine. S biskupom Ivanom Ćurićem za Vatican News razgovarala je Antea Marinović.

Vatican News: Dijalog i slobodna rasprava, dobri plodovi Mediteranskih teoloških susreta

Završeno je drugo izdanje ekumenskog foruma za katoličke, pravoslavne i protestantske studente i doktorande teologije koji je u Lovranu, na Kvarneru, na hrvatskoj obali Jadrana, promovirala Riječka nadbiskupija. Nadbiskup Uzinić: „To su mladi ljudi koji žele Crkvu koja prihvaća i uključuje, koja promišlja i ne boji se.“ Dubrovački pravoslavni paroh: „Krist je naš zajednički identitet, to su susreti koji pomažu slobodi“, izvještava 23. srpnja Alessandro di Bussolo za Vatican News.

1 2 3 7