Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vatikan

Vatikan ima žensku nogometnu ekipu

Vatikan je dobio svoju prvu žensku nogometnu ekipu. Svoj debi imat će 26. svibnja, povodom Dana obitelji, u prijateljskoj utakmici protiv igračica AC Roma koje igraju u talijanskoj Seriji A.

Cvijeće za Papu

Trideset nizozemskih timova od jutros ukrašava cvijećem Trg Sv. Petra u Vatikanu za uskrsno slavlje na kojem se očekuju tisuće hodočasnika.

Papa svećenicima: Nismo puki djelitelji ulja, nego pomazani da bismo pomazivali druge

Danas su gradovi zatočeni ideološkom kolonizacijom. Jedino pomazanje naše kulture, koja je oblikovana radom i umjetnošću naših predaka, može osloboditi naše gradove od tih novih oblika ropstva. Želimo biti prvi koji će biti među suosjećajnim rukama dobrog Samarijanca kako bismo mogli svojim rukama iskazati suosjećanje drugima, rekao je papa Franjo svećenicima u homiliji na Misi posvete ulja u Bazilici svetoga Petra na Veliki četvrtak, 18. travnja 2019.

Cvjetnica u Vatikanu

Papa Franjo predvodio je na Cvjetnicu 14. travnja na Trgu sv. Petra svečano liturgijsko slavlje Nedjelje Muke Gospodnje.

Duhovni susret vođa Južnoga Sudana u Vatikanu

Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin opisao je duhovni i diplomatski susret najviših predstavnika građanske i crkvene vlasti u Vatikanu 10. i 11. travnja kao „milosno vrijeme posvećeno razmišljanju i molitvi kako bi za stanovnike Južnog Sudana od Boga tražili budućnost mira i prosperiteta“.

Mirovni susret građanskih i crkvenih vođa Južnoga Sudana u Vatikanu

Papa Franjo prihvatio je prijedlog canterburyjskoga nadbiskupa Justina Welbyja da se u Domu Svete Marte u Vatikanu 10. i 11. travnja održi duhovna obnova uz sudjelovanje najviših građanskih i crkvenih vlasti Južnoga Sudana, potvrdio je 9. travnja privremeni ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Alessndro Gisotti, koji je o toj mogućnosti govorio još prošloga tjedna.

Pokornička liturgija u Vatikanu

“Milosrdni Bože, podaj nam odvažnost da kažemo istinu i mudrost da prepoznamo što smo sagriješili, napuni nas iskrenim pokajanjem i podaj nam oproštenje i mir“. Tom je molitvom papa Franjo u subotu 23. veljače navečer uveo nazočne sudionike trećeg dana sastanka, koji se ovih dana održava u Vatikanu o zaštiti maloljetnika u Crkvi, u pokorničko liturgijsko slavlje. Tijekom molitvenog skupa u Kraljevskoj dvorani u sklopu Apostolske palače predsjednici biskupskih konferencija i redovničkih zajednica imali su priliku čuti i svjedočanstvo jedne žrtve svećeničkog zlostavljanja.

S. Veronica Openibo: „Ova oluja neće proći“

Treći dan susreta „Zaštita maloljetnika u Crkvi“ u nazočnosti pape Franje u Novoj sinodalnoj dvorani u Vatikanu 23. veljače u središtu ima temu transparentnosti. Nakon kratke meditacije izlaganje je održala nigerijska redovnička poglavarica Veronica Openibo, članica vodstva Međunarodne unije generalnih poglavarica.

1 2 3 4