Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vatikan

Kardinal Angelo De Donatis novi je viši pokorničar

Kardinal Angelo De Donatis, Papin generalni vikar za Rimsku biskupiju od 2017., nasljeđuje kardinala Maura Piacenzu. Pomoćni biskup Daniele Libanori imenovan je savjetnikom Svetoga Oca za posvećeni život, izvijestili su 6. travnja Vatican News i KNA.

U Vatikanu razgovori s njemačkim biskupima o Sinodalnom putu

Predstavnici Rimske kurije i Njemačke biskupske konferencije (DBK) sastali su se u petak 22. ožujka 2024. u Vatikanu kako bi nastavili dijalog koji je započeo tijekom Ad limina pohoda njemačkih biskupa u studenom 2022., koji je već uključio prvu razmjenu mišljenja 26. srpnja 2023. godine, izvijestio je Vatican News.

Župnik vatikanske Župe sv. Petra fra Agnello Stoia gostovao na HKR-u

U povodu početka pobožnosti 13 utoraka uoči blagdana sv. Antuna Padovanskoga, u emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija u utorak 19. ožujka 2024. gostovali su župnik vatikanske Župe sv. Petra fra Agnello Stoia, OFM Conv. te upravitelj župe i rektor bazilike sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu fra Ivan Marija Lotar, OFM Conv.

Papin župnik fra Agnello Stoia za Veritas: "Odvažite se i budite hodočasnici nade"

Župnik Župe sv. Petra apostola u Vatikanu fra Agnello Stoia koji će u utorak 19. ožujka u bazilici na Svetom Duhu u Zagrebu predslaviti svetu misu na prvi u nizu od trinaest utoraka uoči blagdana sv. Antuna dao je u Rimu intervju za mjesečnik Veritas koji prenosimo u cijelosti. Intervju s papinom župnikom vodio je fra Zvonimir Pervan.

1 2 3 25