Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vatikan

Potpisan Memorandum o izgradnji nove vojarne za švicarske gardiste u Vatikanu

U povodu svečane prisege Papinske švicarske garde u Vatikanu je u srijedu 4. svibnja potpisan Memorandum o razumijevanju između Državnog tajništva Svete Stolice i Zaklade za obnovu vojarne Papinske švicarske garde o gradnji nove vojarne za smještaj gardista i njihovih obitelji, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Papa Franjo posjetio Benedikta XVI.

Papa Franjo posjetio je papu u miru Benedikta XVI. u srijedu 13. travnja u poslijepodnevnim satima kako bi mu čestitao Uskrs i 95. rođendan, prenosi Vatican News.

Cvjetnica u Vatikanu

Papa Franjo je na Cvjetnicu – Nedjelju Muke Gospodnje 10. travnja slavio misu s vjernicima na Trgu svetog Petra, rekavši u homiliji da je Krist ponovno razapet u ludosti rata, ponovno je prikovan na križ u majkama koje plaču nad smrću svojih muževa i djece, u izbjeglicama, starijima, mladima, u vojnicima koji su poslani da ubijaju svoju braću, izvijestio je Vatican News.

Obitelji pripremaju razmatranja i molitve križnoga puta u Koloseju

Papa Franjo povjerio je obiteljima iz katoličkih zajednica i udruga pripremu tekstova razmatranja i molitava za križni put koji će se održati u rimskom Koloseju na Veliki petak, potvrdio je to ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni u četvrtak 7. travnja, prenosi Vatican News.

1 2 3 18