Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vatikan

Papa Franjo: Kao dobri građani držite razmak i nosite masku

U svijetu se povećava broj zaraza koronavirusom te nakon opće audijencije u srijedu 14. listopada papa Franjo nije pristupio vjernicima kao obično – i apelira da svi budu “dobri građani”, piše Katholisch.de, a prenosi Fratellanza umana.

Papa novacima Švicarske garde: Ne zaboravite da je Krist uz vas

Papa Franjo u petak 2. listopada u Vatikanu susreo se s novacima Papinske vojske koji će u nedjelju 4. listopada položiti prisegu. "Neka taj čin bude također potvrda vjernosti vašem krsnom pozivu", kazao im je Papa, a prenosi hrvatski ured Vatican Newsa.

Priopćenje Tiskovnog ureda Svete Stolice

U Vatikanu započinje posjet Stručnog odbora Vijeća Europe za procjenu mjera borbe protiv pranja novca i financiranja terorizma, priopćio je 30. rujna Tiskovni ured Svete Stolice.

Papa Franjo: Lijekovi trebaju biti dostupni svim ljudima

Sveti Otac primio je u audijenciju oko 200 volonterā i prijateljā talijanske Zaklade Farmaceutske banke u povodu 20. obljetnice nastajanja Zaklade koja od 2000. godine organizira "Dan sakupljanja lijekova za najsiromašnije". Papin je prijedlog "globalizirati liječenje" dajući svima mogućnost uporabe lijekova koji bi mogli spasiti mnogo života, izvještava u subotu 19. rujna hrvatsko izdanje Vatican Newsa.

FELJTON Papa Pio XII. i Vatikanski apostolski arhiv (2/6): Od nuncija u Njemačkoj do izbora za papu

Papa Benedikt XV. procijenio je da će za svoju mirovnu inicijativu okončanja Prvog svjetskog rata najveći otpor imati u Njemačkoj, te je za tu diplomatsku misiju odredio mladog, ali vrsnog poznavatelja međunarodnih odnosa, tada 41-godišnjeg vatikanskog diplomata Eugenija Pacellija, koji je kao učen državnik vrlo brzo detektirao (političku i socijalnu) situaciju u Bavarskoj, ali i u cijeloj Njemačkoj.

FELJTON Papa Pio XII. i Vatikanski apostolski arhiv (1/6): Mudri odvjetnik Rimokatoličke Crkve

Za nas Hrvate je znakovito što je za svoga pontifikata, 1952. godine, papa Pio XII. imenovao kardinalom zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca, koji je u to vrijeme pa sve do svoje smrti bio u kućnom pritvoru nakon što je pet godina robijao u Lepoglavi. Njih dvojica su bili, postoje mnogi pisani dokazi, iskreni i dobri prijatelji te dosljedni antikomunisti, što ratnim pobjednicima iz zemalja koje nisu baštinile demokraciju ni prije Drugoga svjetskog rata nikako nije odgovaralo.

1 2 3 11