Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vatikan

Međunarodna konferencija “Neophodan dijalog – Crkva – glazba - izvođači“

Treću međunarodnu konferenciju “Neophodan dijalog – Crkva – glazba – izvođači“ organiziralo je Papinsko vijeće za kulturu, u suradnji s Papinskim Institutom za crkvenu glazbu i Liturgijskim Institutom Papinskog sveučilišta svetog Anzelma održanoj od 7. do 9. studenoga u dvoranama Apostolske palače u Vatikanu.

Papa će se susresti s pripadnicima Župnih stanica za evangelizaciju

U ponedjeljak 18. studenoga u 12 sati u dvorani Pavla VI. papa Franjo susrest će se s više od 3 tisuće članova Župnih stanica za evangelizaciju (ŽSE) koji će doći s pet kontinenata i koji u svom srcu imaju želju za evangelizacijom, donošenjem Radosne vijest onima koji još nisu upoznali Krista, javlja Agencija SIR.

U Rimu održan skup „Bratska ljubav i nenasilje za globalni sklad i mir“

Kako bi obilježilo 150. obljetnicu rođenja Mahatme Gandhija, „apostola nenasilja“, Papinsko vijeće za međuvjerski dijalog priredilo je u Rimu 1. listopada cjelodnevni međunarodni međuvjerski studij i razmišljanje na temu „Bratska ljubav i nenasilje za globalni sklad i mir“, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Papa Franjo primio članove Stalne sinode Grkokatoličke Crkve iz Ukrajine

Papa Franjo primio je u Vatikanu 5. srpnja biskupe, metropolite i članove Stalne sinode Grkokatoličke Crkve u Ukrajini. Tom je prilikom među ostalim rekao kako je "Crkva pozvana svjedočiti kršćansku nadu koja ne popušta pred obeshrabrenjem, a ne onu svjetovnu koja se oslanja na stvari koje su prolazne i često stvaraju podjele", izvijestio je Vatican news.

1 2 3 5