Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vatikan

Na vatikanskom trgu besplatni kardiološki pregledi za siromahe

U sklopu inicijative „Putovima srca, put prevencije“ u suradnji Apostolske milostinjarnice i rimske bolnice Sveti Karlo iz Nancyja u ponedjeljak 25. listopada omogućeni su besplatni kardiološki pregledi u pokretnoj ambulanti na Trgu Sv. Petra u Vatikanu, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

U Rimu otvorena izložba „Srbija i Vatikan 1878-1914“

Izložba „Srbija i Vatikan 1878-1914“, koja govori o nastanku i razvoju bilateralnih odnosa dviju država, otvorena je u ponedjeljak 18. listopada na Papinskom lateranskom sveučilištu u Rimu, izvijestio je Vatican News.

Papa: Biskupstvo je naziv službe, a ne časti

Na XXIX. nedjelju kroz godinu, 17. listopada papa Franjo je u Bazilici sv. Petra u Vatikanu predsjedao misom tijekom koje je podijelio biskupski red mons. Guidi Mariniju, biskupu Tortone, i mons. Andrésu Gabrielu Ferradi Moreiri, tajniku Kongregacije za kler.

Predstavljanje 1. Svjetskog dana djedova i baka i starijih osoba u Vatikanu

U Vatikanu će se u utorak 22. lipnja u 11.30 sati održati online tiskovna konferencija na kojoj će biti predstavljen 1. Svjetski dan djedova i baka i starijih osoba u Vatikanu te Poruka koju je Sveti Otac pripremio za tu prigodu, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice u subotu 19. lipnja.

Misa večere Gospodnje u Vatikanu

Dekan Kardinalskog zbora kardinal Giovanni Battista Re predvodio je 1. travnja misu kojom započinje Vazmeno trodnevlje u vatikanskoj bazilici. Diljem svijeta ljudi su iskusili kako mali virus može cijeli svijet baciti na koljena. Da bi ova drama završila, moramo pribjeći svim ljudskim sredstvima koja nam znanost stavlja na raspolaganje, ali nam je potreban nezamjenjivi dodatni korak: moramo uzdići snažnu jednoglasnu molitvu da nam Bog pritekne u pomoć i zaustavi ovu tragičnu situaciju koja ima zabrinjavajuće posljedice, poručio je u homiliji.

1 2 3 15