Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vatikan

Papa Franjo primio članove Stalne sinode Grkokatoličke Crkve iz Ukrajine

Papa Franjo primio je u Vatikanu 5. srpnja biskupe, metropolite i članove Stalne sinode Grkokatoličke Crkve u Ukrajini. Tom je prilikom među ostalim rekao kako je "Crkva pozvana svjedočiti kršćansku nadu koja ne popušta pred obeshrabrenjem, a ne onu svjetovnu koja se oslanja na stvari koje su prolazne i često stvaraju podjele", izvijestio je Vatican news.

Papa primio ekumensko izaslanstvo iz Istanbula

Papa Franjo primio je u petak 28. lipnja u Vatikanu tročlano izaslanstvo Ekumenskoga carigradskoga patrijarhata, i rekao im da je njegova osobna želja za crkvenim jedinstvom nakon putovanja u u Bugarsku i Rumunjsku još jača.

Započeo susret nuncija u Vatikanu

Misnim slavljem koje je u bazilici Sv. Petra u srijedu 12. lipnja predvodio Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin počeo je susret papinskih predstavnika iz cijeloga svijeta u Vatikanu.

Vatikan objavio dokument o rodnoj ideologiji

U Vatikanu je objavljen dokument "Muško i žensko stvori ih. Za put dijaloga o pitanju rodne (gender) teorije u obrazovanju", koji su potpisali prefekt Kongregacije za katolički odgoj kardinal Giuseppe Versaldi i tajnik toga vatikanskog ureda nadbiskup Vincenzo Zani.

Vatikan ima žensku nogometnu ekipu

Vatikan je dobio svoju prvu žensku nogometnu ekipu. Svoj debi imat će 26. svibnja, povodom Dana obitelji, u prijateljskoj utakmici protiv igračica AC Roma koje igraju u talijanskoj Seriji A.

Cvijeće za Papu

Trideset nizozemskih timova od jutros ukrašava cvijećem Trg Sv. Petra u Vatikanu za uskrsno slavlje na kojem se očekuju tisuće hodočasnika.

1 2 3 5